Always be eager to practise hospitality
Southern kitchen - Jižanská kuchyně
Nejspíš si říkáte "co je jižanská kuchyně".. u nás není sice není tak známá jako v Americe, ale je skvělá a teď ji už znát budete :-)
Hodně známé jsou třeba "fried chicken" - smažené kuřecí maso. Nejúžasnější je že tato kuchyně udělá z pouhých salátových listů báječné jídlo, které se hodí i do restaurace.
Jižanská kuchyně sahá až do dob prvních osídlenců Ameriky. Srdcem jižanské kuchyně jsou Severní a Jižní Karolina, Georgia, Alabama, Lousiana a Mississippi. Geograficky i povšechně sem patří i Maryland a Virginie, Tennessee, Florida a část Kentucky.
Ukážu Vám pár fotografií jídel z Jižanské kuchyně, abyste měli představu jak asi tato kuchyně vypadá.
Jižané velice rádi pracují např. se sladkými bramborami, chilli papričkama (jako na obrázku Jalapeňo), a všemi různými květáky, brokolicí, kapustou. :-)
Maso které rádi dělají je např. Jelení, jehněčí a vepřové. Ráda bych Vám chtěla přeložit z AJ a uvařit pár receptů od Pauly Deen a Whitney Miller :-) Toto jsou úžasné Jižanské dámy, které vaří božsky! Recepty najdete vlevo v menu! :-)
Anketa
Líbí se Vám Jižanská kuchyně?
Ano, přesně pro mě
(14)
Ano líbí, je jednoduchá a rychlá
(6)
Jo
(5)
Nee
(4)
Celkový počet hlasů: 29