Always be eager to practise hospitality


Tagliarini s gorgonzolou a špenátem

 

Na tento můj speciální recept si připravte: Domácí těstoviny, jak je vyrobit? Zde je podrobný návod

https://ericca-cookbook.webnode.cz/recipes/testoviny/tagliatelle-doma/

recept je na 4 porce;

těstoviny 150-200g

1 smetana na vaření

100g baby špenátu (dle chuti)

kousek Italského sýru Gorgonzola, prosím tento sýr nezaměňujte, jinak nebudete mít tak intenzivní chuť.. když toto jídlo vařím ocitnu se v Itálii..i Vy doma to ucítíte :-)

Postup: Nejprve uvaříme těstoviny, ve vroucí osolené vodě.

Tyto domácí těstoviny se vaří tak 2-3 minutky na al'dente (na zkus).

Mezitím si na pánvi orestujeme na olivovém oleji špenát, ale né moc, jinak se Vám ze špenátu stane kašička a špenát ztratí tvar. Ke špenátu přidáme uvařené těstoviny a zajijeme smetanou.

Smetana se hezky nasákne do těstovin a nevytvoříme hustou omáčku ale jen takovou jemnou :)

Nakonec nastouháme náš sýr Gorgonzola, ihned podáváme :)