Always be eager to practise hospitality


Pravé Italské Rissoto

 

 

Jak udělat pravé, origininální Italské Rissoto?

Jako 1. si sežeňte kvalitní rýži nejlépe tuhle, prodávají ji např. v makru. Z normální rýže neuděláte pravé rissoto.

Tohle je speciální rýže pro přípravu Italských rissot, mě osobně nejvíc chutná :)

Tuto rýži používám já a je vynikající.

Upozornění: Tato rýže se nenamáčí! Ani se neproplachuje! Chcete recept zlatíčka? :) Tady je!

 

Takže si připravte:

  • 1/2 až 1 kg rýže Carnaroli
  • 1 menší cibulku
  • 100g másla
  • sklenička smetany
  • kousek sýru (Parmazán- nejideálnější).
  • půllitr vývaru

V hrnci na olivovém oleji si orestujeme cibulku na jemno nakrájenou. Cibulka by měla být do zlatova. Přidáme rýži a restujeme spolu s cibulkou, zatím nemícháme! (spíše házíme jako palačinky), prohazujeme cca 10-13 min.

Zalijeme vývarem a mícháme než je rýže měkká.

Nakonec můžeme zjemnit Rissoto smetanou, rýže hezky nasaje chuť a nakonec zjemníme risotto ještě kouskem másla.

Opět prohazujeme posypeme parmezánem a čekáme až se rozpustí, prohodíme a můžeme servírovat, až bude rissoto nandané na talíři lehce zklepněte.

Velice jednoduché ale VYNIKAJÍCÍ! :)

Dobrou chuť


Anketa

Líbí se Ti recept?

Ano
(1)
50%

Ne
(1)
50%

Celkový počet hlasů: 2