Jak udělat pravé, origininální Italské Rissoto?
Jako 1. si sežeňte kvalitní rýži nejlépe tuhle, prodávají ji např. v makru. Z normální rýže neuděláte pravé rissoto.
Tohle je speciální rýže pro přípravu Italských rissot, mě osobně nejvíc chutná :)
Tuto rýži používám já a je vynikající.
Upozornění: Tato rýže se nenamáčí! Ani se neproplachuje! Chcete recept zlatíčka? :) Tady je!
Takže si připravte:
- 1/2 až 1 kg rýže Carnaroli
- 1 menší cibulku
- 100g másla
- sklenička smetany
- kousek sýru (Parmazán- nejideálnější).
- půllitr vývaru
V hrnci na olivovém oleji si orestujeme cibulku na jemno nakrájenou. Cibulka by měla být do zlatova. Přidáme rýži a restujeme spolu s cibulkou, zatím nemícháme! (spíše házíme jako palačinky), prohazujeme cca 10-13 min.
Zalijeme vývarem a mícháme než je rýže měkká.
Nakonec můžeme zjemnit Rissoto smetanou, rýže hezky nasaje chuť a nakonec zjemníme risotto ještě kouskem másla.
Opět prohazujeme posypeme parmezánem a čekáme až se rozpustí, prohodíme a můžeme servírovat, až bude rissoto nandané na talíři lehce zklepněte.
Velice jednoduché ale VYNIKAJÍCÍ! :)
Dobrou chuť