Italské LASAGNE
Italské LASAGNE se skládají ze 3 částí:
1.část .. Ragú (Boloňská omáčka)
2.část .. Bešamelová omáčka
3.část .. Těstoviny
1) Na ragú potřebujeme;
1 řapíkatý celer
500g mletého masa
2 mrkve
1 velká cibule
1 rajčata v plechu-drcená rajčata
1 malinký rajský protlak
sůl, pepř, oregáno, česnek
zeleninový vývar (dělala jsem ho z řapíkatého celeru - z listů a konce, mrkve na hrubo nakrájené, cibule ve slupce)
1. Orestujeme cibulku, mrkev, a řapíkatý celer na menší kousky nakrájené.
2. Přidáme mleté maso, restujeme tak dlouho dokud maso není udělané tzn. změní barvu na bílou barvu z růžové
3. Dále přidáme drcená rajčata najemno nakrájené, a přidáme i protlak.
4. Podlejeme zeleninovým vývarem a necháme provařit alespon půl hodiny.
Dochutíme solí, troškou cukru, pepřem,oregánem a česnekem. HOTOVO :)
2) Bešamelová omáčka:
50g polohrubé mouky
50-60g másla
2 sklenice mléka
sůl, bílý pepř, muškátový ořech, já tam dala trošku citronové kůry, vynikající!!:)
V hrnci rezehřejeme máslo, přidáme máslo a zaprášíme moukou...poté vmícháme máslovou jíšku do vedlejšího hrnce kde se nám vaří mléko, prošleháme metlou a necháme provařit. Dochutíme muškátovým ořechem, solí, pepřem, a citronovou kůrou.
3) Těstoviny - můžete buď udělat domácí anebo zakoupit, je mnoho různých značek vyberete si jistě!
UPOZORNĚNÍ: všechny tyto těstoviny LASAGNE jsou předvařené takže je nemusíte vařit, tyto těstoviny slouží pro zapékání!

nejekejte se když narazíte např. na zelené těstoviny, jsou obarvené špenátem :) 
POSTUP:
Na dno zapékací misky nebo pekáče, dáme kapku oleje a rozetřeme jej po celé ploše.
1.VRSTVA Rozložíme pláty lasagní všude, nesmí být nikde mezera.
na pláty těsta lasagní dáme omáčku Ragú a na ní bešamel, takže opakuje dokud nemáme 4 vrstvy :) nakonec posypeme sýrem (parmazán, mozzarela) a necháme zapéct 35min na 170°
Dobrou chuť přeji!! :)))
