Always be eager to practise hospitality


Frittata di patate - italský tradiční pokrm

 

Frittata di patate - frittata s brambory

Je to vlastně nejklasištější pokrm, kteří Italové jedí. Frittata je vaječný pokrm se zeleninou (špenát a parmezán), nebo s rajčaty anebo sýrová frittata, do frittaty se dá dát v podstatě cokoliv.

Nejvíce klasická Frittata je bramborová.

A tu jsem si dnes udělala ke snídani. Italové moc nesnídají ale když snídají dají si rozhodně frittatu se spoustou zeleniny.

 

Není to složité, a zde je recept:

 

Potřebujeme na 1-2  porci:

2 větší brambory

2 vejce (jestli chceme mít frittatu hodně vysokou vajec až 6)

sůl, pepř

petrželka (na jemno nasekáme)

 

POZOR: Chtěla bych zdůraznit,že frittata se bude dělat na mírném plameni, protože jinak ji lehce připálíte). A ptřebujete taky dobrou pánvičku ;)

 

Zde je postup: Vezměte si brambory, oloupejte je, opáchněte pod vodou, a nakrájejte je na menší kostičky a uvařte je do měkka.

Uvařené brambory scedíme a orestujeme je na pánvičce na trošce olivového oleje. Osolíme je a opepříme.

Dále rozšleháme 2 vejce a brambory jimi zalijeme. Posypeme petrželkou.

Nemícháme, pouze čekáme a hlídáme teplotu.

Až vejce budou skoro udělaná, otočte naší frittatu.

Vezměte si pokličku nebo nějaké prkýnko a nad dřezem opatrně otočte frittatu na druhou stranu, frittata bude krásně zlatavá a budou v ní vidět krásné malé kousky petrželky.

Druhou stranu taky posypte petrželkou a nechte ji dojít.

 

Zde je výsledek! :-)