Frittata di patate - italský tradiční pokrm
Frittata di patate - frittata s brambory
Je to vlastně nejklasištější pokrm, kteří Italové jedí. Frittata je vaječný pokrm se zeleninou (špenát a parmezán), nebo s rajčaty anebo sýrová frittata, do frittaty se dá dát v podstatě cokoliv.
Nejvíce klasická Frittata je bramborová.
A tu jsem si dnes udělala ke snídani. Italové moc nesnídají ale když snídají dají si rozhodně frittatu se spoustou zeleniny.
Není to složité, a zde je recept:
Potřebujeme na 1-2 porci:
2 větší brambory
2 vejce (jestli chceme mít frittatu hodně vysokou vajec až 6)
sůl, pepř
petrželka (na jemno nasekáme)
POZOR: Chtěla bych zdůraznit,že frittata se bude dělat na mírném plameni, protože jinak ji lehce připálíte). A ptřebujete taky dobrou pánvičku ;)
Zde je postup: Vezměte si brambory, oloupejte je, opáchněte pod vodou, a nakrájejte je na menší kostičky a uvařte je do měkka.
Uvařené brambory scedíme a orestujeme je na pánvičce na trošce olivového oleje. Osolíme je a opepříme.
Dále rozšleháme 2 vejce a brambory jimi zalijeme. Posypeme petrželkou.
Nemícháme, pouze čekáme a hlídáme teplotu.
Až vejce budou skoro udělaná, otočte naší frittatu.
Vezměte si pokličku nebo nějaké prkýnko a nad dřezem opatrně otočte frittatu na druhou stranu, frittata bude krásně zlatavá a budou v ní vidět krásné malé kousky petrželky.
Druhou stranu taky posypte petrželkou a nechte ji dojít.
Zde je výsledek! :-)