Always be eager to practise hospitality


Cuisine d'Italia

Pod pojmem Italská kuchyně si každý představíte jistě pizzu, plno různých těstovin ravioly, canelloni, anebo třeba lasagne. Ale Italská kuchyně je mnohem více rozmanitější než jen pizza, pasta a tiramisu. Je to sice nejznámější, ale já Vám představím dalších X receptů které si také zamilujete.

V Italské kuchyni se chci zdokonalit, atak hledám složitější recepty ze všech koutů Itálie :-) Doufám že si procestujete spolu se mnou :-)

Je to krása! Až si půjdete sednou na večeři, zkuste zajít do nějaké krásné italské restaurace dejte si k jídlu dobré lahodné víno a uvidíte, neznám nikoho kdo by Italskou kuchyni nejedl, je totiž jednoduchá, čerstvá a velice chutná! :-)

1. čerstvost je základ pro kvalitní jídlo

2. kouzlo pohostinosti, s rodinou a přátely

3. velký žáludek 

  • L’antipasto - teplý nebo studený předkrm
  • Il primo (první chod)
  • Il secondo (druhý chod)
  • Il contorno (příloha)
  • Il dolce ( od slova sladký - dezert)

 

 

Lombardie

Typická jídla která najdete v Lombardii respektive ve městě Miláno - 1. rissoto alla milanese, krémové nadýchané rissoto z rýže arborio

Ossobuco je pokrm z telecích nožiček které jsou nakrojeny i s morkovou kostí, uvařené do měkka, delikatesa!

Recepty z Lombardie a celé itálie najdete zde ericca-cookbook.webnode.cz/svetove-kuchyne/italska-kuchyne/