 
							Always be eager to practise hospitality
Italská kuchyně
Má velice oblíbená kuchyně. Co je na ní tak zajímavé? Co je pro ni typické?
PASTA- TĚSTOVINY je jich známo více než 400 různých druhů. Mimo jiné například špagety, tortellini, ravioli, tagliatelle, farfalle, lasagne, manate, fusilli a mnoho dalších.
Mezi další kvalitní a chutné potraviny patří sušené šunky prosciutto, parmská šunka nebo mortadela a sýry, jako je parmazán, gorgonzola, fontina nebo mozzarella.Výborné jsou různé saláty ochucené olivovým olejem nebo balzamikovým octem.Z mas se často používá maso telecí a kuřecí, výborné jsou různé ryby nebo plody moře.
Polévky bývají často rybí nebo zeleninové a jejich konzumace se samozřejmě snižuje s teplejším podnebím od severu k jihu. Příkladem může být polévka acquacotta, která pochází z Toskánska.
Anketa
Líbí se Vám tento článek?
											Ano, velice
											
											(9)
											
											 
										
											Docela ano, je to hezké s obrázky
											
											(7)
											
											 
										
											Moc ne
											
											(2)
											
											 
										
											Nelíbí se mi
											
											(7)
											
											 
										
Celkový počet hlasů: 25




