Always be eager to practise hospitality
Italská kuchyně
Má velice oblíbená kuchyně. Co je na ní tak zajímavé? Co je pro ni typické?
PASTA- TĚSTOVINY je jich známo více než 400 různých druhů. Mimo jiné například špagety, tortellini, ravioli, tagliatelle, farfalle, lasagne, manate, fusilli a mnoho dalších.
Mezi další kvalitní a chutné potraviny patří sušené šunky prosciutto, parmská šunka nebo mortadela a sýry, jako je parmazán, gorgonzola, fontina nebo mozzarella.Výborné jsou různé saláty ochucené olivovým olejem nebo balzamikovým octem.Z mas se často používá maso telecí a kuřecí, výborné jsou různé ryby nebo plody moře.
Polévky bývají často rybí nebo zeleninové a jejich konzumace se samozřejmě snižuje s teplejším podnebím od severu k jihu. Příkladem může být polévka acquacotta, která pochází z Toskánska.
Anketa
Líbí se Vám tento článek?
Ano, velice
(5)
Docela ano, je to hezké s obrázky
(3)
Moc ne
(1)
Nelíbí se mi
(4)
Celkový počet hlasů: 13