Always be eager to practise hospitality


Italská kuchyně

Má velice oblíbená kuchyně. Co je na ní tak zajímavé? Co je pro ni typické?

PASTA- TĚSTOVINY  je jich známo více než 400 různých druhů. Mimo jiné například špagety, tortellini, ravioli, tagliatelle, farfalle, lasagne, manate, fusilli a mnoho dalších.

 

Mezi další kvalitní a chutné potraviny patří sušené šunky prosciutto, parmská šunka nebo mortadela a sýry, jako je parmazán, gorgonzola, fontina nebo mozzarella.
Výborné jsou různé saláty ochucené olivovým olejem nebo balzamikovým octem.

Z mas se často používá maso telecí a kuřecí, výborné jsou různé ryby nebo plody moře.

Polévky bývají často rybí nebo zeleninové a jejich konzumace se samozřejmě snižuje s teplejším podnebím od severu k jihu. Příkladem může být polévka acquacotta, která pochází z Toskánska.

 


Anketa

Líbí se Vám tento článek?

Ano, velice
(5)
38%

Docela ano, je to hezké s obrázky
(3)
23%

Moc ne
(1)
8%

Nelíbí se mi
(4)
31%

Celkový počet hlasů: 13