Always be eager to practise hospitality
Kuře s plackou chapati
Recept na placku Chapati zde: ericca-cookbook.webnode.cz/svetove-kuchyne/indicka-kuh/chapati-recept/
Tento recept mě napadl z čista jasna.. poprvé jsem dělala Tikka Masala a moc mi to chutnalo.. Tento recept jsem povylepšila přidala vařené brambory a , říkala jsem si jak by to asi šlo dohromady a teď se s Vámi o tuhle mňamku podělím! :-)
Recepty jsou recepty, natajím je! Naopak, když někomu moje recepty chutnají je to skvělé! Protože každý má jiné chutě! :-)
Připravte si:
500g kuřecích prsíček
1/4 porku
1 stroužek česneku (uvařený spolu s bramborami)
1 rajče
koření - sůl, skořice, chilli, zázvor, kurkuma, sojovka
3 větší brambory (uvařené bez slupky nakrájené na kostičky)
2 lžičky zakysané smetany
Nejdříve si nakrájíme maso na nudličky a naložíme ho do oleje spolu se zázvorem, chilli a trochou sojovky. Necháme 1 hodinku odstát. Dále si na oleji orestujeme nakrájený porek, poté přidáme rajčata a uvařené brambory nakrájené na kostičky. Orestujeme a osolíme. Poté přidáme maso a restujeme. Ke konci, když už je maso skoro hotové okořeníme.. pomě koření záleží na Vás já osobně dávám hodně skořice a soli, trochu méně chilli a kurkumy a kurkumu jen pro barvu :-)
Nakonec přidáme zakysanou smetanu, necháme provařit a podáváme s plackami chapati :-)
Bon Apetite! :-)