Always be eager to practise hospitality
Indický chléb s tomatovým chutney
O tomto "chlebu" který vypadá jako palačinka jsem se dozvěděla teprve nedávno,. našla jsem recept přímo od jedné indické kuchyřky a chtěla jsem ho hned zkusit!
Tento chléb se jí kdykoliv, venku když máte na něco chuť, jako pozdní oběd anebo k večeři..
Tato pochoutka se vlastně pojídá pořád, během celého dne.
Podávají se k nim různé omáčky a chutney.
Já jsem neměla při ruce žádné ovoce a tak jsem udělala zeleninové chutney z rajčat.
Takže zde je recept na úžasný indický chléb s tomatovým chutney! :-)
Na chléb;
125g polohrubé mouky
1 vejce
sůl, kurkuma, oregáno
mléko-kokosové
Vše dobře promíchejte, poté přidejte vejce a nakonec mléko. Opravdu dobře promíchejte, aby jste neměli žádné hrudky v těstu.
Dále na pánev s rozpáleným tukem vlijte postupně směs, 2 minutky nechte a otočte. Poté nakrájíme na 1/2 a z té uděláme čtvrtinky :-)
A pak zbývá jen udělat Tomatové Chutney;
2 rajčata + šťáva z nich
sůl, cukr, skořice, chilli
2 stroužky česneku
1 cibulka menší
Nejprve nakrájejte na drobno cibulku a poté orestujte spolu s česnekem. Orestujte a přidejte na drobno nakrájená rajčata. Přidejte koření a nechte vařit, dokud vám směs nezkoustne.
:-)
Bon Apetite!