Always be eager to practise hospitality


Indický chléb s tomatovým chutney

O tomto "chlebu" který vypadá jako palačinka jsem se dozvěděla teprve nedávno,. našla jsem recept přímo od jedné indické kuchyřky a chtěla jsem ho hned zkusit!

Tento chléb se jí kdykoliv, venku když máte na něco chuť, jako pozdní oběd anebo k večeři..

Tato pochoutka se vlastně pojídá pořád, během celého dne.

Podávají se k nim různé omáčky a chutney.

Já jsem neměla při ruce žádné ovoce a tak jsem udělala zeleninové chutney z rajčat.

Takže zde je recept na úžasný indický chléb s tomatovým chutney! :-)

Na chléb;

125g polohrubé mouky

1 vejce

sůl, kurkuma, oregáno

mléko-kokosové

 

Vše dobře promíchejte, poté přidejte vejce a nakonec mléko. Opravdu dobře promíchejte, aby jste neměli žádné hrudky v těstu.

Dále na pánev s rozpáleným tukem vlijte postupně směs, 2 minutky nechte a otočte. Poté nakrájíme na 1/2 a z té uděláme čtvrtinky :-)

A pak zbývá jen udělat Tomatové Chutney;

2 rajčata + šťáva z nich

sůl, cukr, skořice, chilli

2 stroužky česneku

1 cibulka menší

 

Nejprve nakrájejte na drobno cibulku a poté orestujte spolu s česnekem. Orestujte a přidejte na drobno nakrájená rajčata. Přidejte koření a nechte vařit, dokud vám směs nezkoustne.

 

:-)

Bon Apetite!