Always be eager to practise hospitality


Indická kuchyně

Tikka Masala (indické kuřecí)

Jestli jste nikdy Indickou kuchyni nevařili, a trochu se obáváte. Tento recept je přesně pro Vás, tohle je moje 1.Indické jídlo které jsem uvařila. A rozhodně nelituji, POVEDLO SE, A JE TO SKVĚLÉ JÍDLO recept jsem získala od jednoho Indického kuchaře. 

Zároveň Vás tenhle pokrm dostane někam jinam, cítíte tu exotiku, ty vůně skořice, chilli, česneku, zázvoru :)

Prostě mňamka! Čistá dokonalost Indie! 

Hlavními ingrediencemi je především koření! Jestli chcete vařitIndickou kuchyni 100% si kupte toto koření :-)

  • Zázvor
  • Kurkuma
  • Chilli
  • Skořice

Na tento recept si dále připravte: (4 porce)

Kuřecí prsíčka 500g 

Rýže Basmati 500g

olej

česnek

1-2 rajčata

1 větší cibule

60g zakysané smetany

  1. Nejdříve si maso nakrájejte na nudličky, které následně naložíte do oleje spolu s rozmačkaným česnekem a zázvorem. Přes noc by to bylo ideální ale stačí i hodinka. :-)
  2. Na oleji si orestujte cibulku a nakrájená rajčata. Poté přidejte maso. Ke konci když už vidíte, že maso je skoro hotové přisypte koření. Chilli, skořici, kurkumu a nakonec přidejte zakysanou smetanu.
  3. Uvařte rýži Basmati, a prosím nepoužívejte jinou změní to uplně chuť věřte mi, Basmati je úžasná Indická rýže! Kupte ji a uvařte ji.. Nejdříve se propláchne, poté se zalije vodou 2:1 a vařte na mírném ohni 15 min. Trochu rýži osolte :-)

Skvělé jídlo! Vážně! Začínám Indii milovat!