
Always be eager to practise hospitality
Fajitas s marinovanou zeleninkou a kešu-vlašským dipem
Dnešní večeře, úžasně jednoduché jídlo plné chutí! Ách! :-)
Tohle je vlastně dost významné jídlo, protože zbytok mé rodinky se rozhodl zkusit též Raw stravu, takže jsem jim jako uvítaní připravila tuto pochoutku.
Co budete potřebovat?
200g žampionů
Zeleninka dle chuti-já použila
papriku červenou
okurky
rajčátka
extra virgine olivový olej
koření; sůl, tymián, italské koření (prostě ho miluju, šalvěj, česnek sušený, atd) :-)
cukety
50g kešu oříšků (předem namočené)
30g vlašských ořechů (též namočené)
lžíce sezamových semínek
Agáve - sladidlo
Postup;
Nejdrříve začněme ořechy, Namočte je do vody alespoň na 4 hodinky.
Poté si očistěte žampionky a nakrájejte na výseče, pak nakrájejte zbytok očištěné zeleniny a dejte marinovat. Sůl, olivový olej, koření italské, tymián , a kapku vody :-) Marinujte tak aspoň 2 hodinky, houby do sebe krásně nasajou všechny ty chutě, mňamka! :-)
Pak už stačí jen udělat dip. Tente je nejlepší , vážně! Super!
Takže ořechy si scedíme a ještě jednou propláchneme pod tekoucí vodou.
Poté dáme do mixéru, s troškou vody, necháme mixovat do hladka a před koncem přidáme trošku agáve :-)
