Always be eager to practise hospitality


Tagliatelle

JAK NA tyto domácí těstoviny? Nebojte se!

Tento recept jsem dělala dnes, musím říct že jsem se trochu obávala, ale dopadlo to opravdu svěle!

NEBOJTE SE! :)

Tento recept je pro 4-5 osob!

  • 300g HLADKÉ mouky
  • Lžička Olivového oleje
  • Lžička soli
  • 3 Vejce

dvě vejce jsou málo

Začněme tedy;

  1. 3OOg mouky odměříme a dáme na suchou plochu kde budeme pracovat,

uděláme v mouce důlek a vyklepneme tam vejce, dáme sůl a olivový olej2. Smícháme - Hněteme na pomoučněné ploše dokud z těsta nevznikne dobrá hmota.

3. Zabalíme těsto do folie a dáme odpočinou na 20-30 min. do ledničky.

4. Vyndáme těsto z ledničky a uděláme z něj TENOUČKÝ plát.

  • Já jsem to dělala klasickým válečkem a jde to ;) Můžete použít samozřejmě i tento strojek

5. Než se Vám uvaří voda rozložte si hezky těstoviny třeba na váleleček jako já :) Aby se zbytečně nekroutili :)

6. Do vroucí osolené vody vložte Tagliatelle :)) Vařte nejdéle 5 min. :)

Bon Apetite

Pak stačí udělat k tomu nějakou omáčku a zamíchat do ni těstoviny

 


Anketa

Pomohl Vám tento článek?

Ne nepomohl, nerozumím tomu
(1)
100%

Celkový počet hlasů: 1