
Always be eager to practise hospitality
Tagliarini s gorgonzolou a špenátem
Na tento můj speciální recept si připravte: Domácí těstoviny, jak je vyrobit? Zde je podrobný návod
https://ericca-cookbook.webnode.cz/recipes/testoviny/tagliatelle-doma/
recept je na 4 porce;
těstoviny 150-200g
1 smetana na vaření
100g baby špenátu (dle chuti)
kousek Italského sýru Gorgonzola, prosím tento sýr nezaměňujte, jinak nebudete mít tak intenzivní chuť.. když toto jídlo vařím ocitnu se v Itálii..i Vy doma to ucítíte :-)
Postup: Nejprve uvaříme těstoviny, ve vroucí osolené vodě.
Tyto domácí těstoviny se vaří tak 2-3 minutky na al'dente (na zkus).
Mezitím si na pánvi orestujeme na olivovém oleji špenát, ale né moc, jinak se Vám ze špenátu stane kašička a špenát ztratí tvar. Ke špenátu přidáme uvařené těstoviny a zajijeme smetanou.
Smetana se hezky nasákne do těstovin a nevytvoříme hustou omáčku ale jen takovou jemnou :)
Nakonec nastouháme náš sýr Gorgonzola, ihned podáváme :)