
Always be eager to practise hospitality
Pasta se sýrovou omáčkou
Tento recept mě naprosto uchvátil svou jednoduchostí a chutí!
Recept vhodný pro studenty, lidi co nemají moc času jak často slýchám a také pro milovníky Italské kuchyně!
Zamilujete si ho! Pokud máte rádi sýry tedy! :-)
Teď už k receptu:
Těstoviny (fusili, papardalle) já jsem je nakombinovala
1 stroužek česneku
1/2 hrášku v plechu
600ml mléka
Menší cihla sýru (Gouda, Eidam)
Ořech másla + 2 lžíce hladké mouky
Sůl, pepř
__________________________________________________________
Nejdříve uvaříme tšstoviny.
1) Do hrnce většího průměru nalijeme studenou vodu, osolíme tak, že voda bude chutnat jako Středomořské moře. :-) Až se bude voda vařit vhodíme těstoviny a uvaříme je na Al'dente.. na zkus! Nerozvařujte je prosím!
Svou teplotou ještě dojdou! Věřte mi! :-)
Než se těstoviny uvaří,
2) připravte si máslo, nechte ho rozehřát a potom vsypte mouku. Udělejte tkz. máslovou jíšku, nebude ji moc a omáčka nebude tak tekutá, částěčně zahustí omáčku.
3) Poté přilijte do jíšky mléko a prošlehejte metlou, osolte, opepřete. Poté přidejte nastrouhaný sýr. Prošlehejte, a ihned podávejte :-)