
Always be eager to practise hospitality
Mořský ďas s fazolovými lusky v tomatové omáčce
Nejdříve si připravíme fazolové lusky jako přílohu k naší rybě. Můžete použít jakoukoliv bílou rybu :-)
Co budete potřebovat;
500g fazolových lusků
4 stroužky česneku
1 citron (šťáva)
1 rajčatový protlak
1 malá chilli paprička
Svazek nějakých bylinek (rozmarýn, saturejka, petrželka)
Olivový olej
Fazolové lusky si nakrájíme pomocí škrabky a vzniknou nám krásné plátky, které se dobře a rychleji uvaří. Dáme je vařit do osolené vody a vaříme cca 4-5 min. (tak, aby nebyli gumové). A přidáme k nim svazek bylinek, dodají skvělou chuť.
Mezitím si orestujeme česnek na olivovém oleji spolu s chilli. Chilli nedávejte moc, jen aby dodalo pikantnost.
Poté přidejte uvařené fazole a rajčatový protlak. Okořeňte solí a pepřem. :-) Tento salát se hodí např. k rybám! S mořským ďasem lahůdka! :-)
Když už máme přílohu k rybičce stačí jen připravit rybu.
Co potřebujete; (4 porce) 3-4 filety
Olivový olej
Sůl, pepř
1 Citron (kůra)
Petrželka
Rybu naložím do olivového oleje extra panenského, spolu s česnekem na tenké plátky nakrájeným, citronovou kůrou, nasekanou petrželkou. Přibližně 4 minuty nahřejte grilovací pánvičku. Nedávejte na něj olej, nic! Nechce ji volně a pořádně vyhřát.
- Ryba je naložená v oleji, takže nepotřebujeme dávat na pánev ještě více oleje.
Tato ryba je vyfiletovaná tak, že nemá kůži, ale nebojte se ryba bude perfektní.
RADA: Jestli máte rybu s kůží, položte ji kůží dolu, vytvoří se suprově křupová kůrka mňam! :-) 95% svého času je ryba položena kůží dolu, potom ji otočíte a můžete vypnout pánev, ryba se dodělá :-)
Jestli máte rybu bez kůže udělejte to to takhle, rybu dejte na dobře rozehřátou pánev a nechte ji pracovat, nenechávejte rybu na pánvi moc dlouho, pak nebude dobrá. Řiďte se instinktivně :-) Zvládnete to :-)
Diskusní téma: Mořský ďas s fazolovými lusky
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.