Always be eager to practise hospitality
Alijašská treska s pečenými bramborami
Tento recept jsem jsem si zamilovala velmi rychle i celá má rodina.
Je rychlý, plnohodnotný a velice delikátní.
Jako první si připravte tresku alijašskou, nejlepší by byl samozřejmě filet. Očištěný bez kůže a snažíme se odstranit i viditelné kůstky.
Na tento recept si připravte; (4 porce)
1-2 filetů z tresky
0.5 brambor
200g baby špenátu
sůl, pepř, chilli-pálivá paprika, sušený česnek, vinný ocet, olivový olej (můžete použít i obyčejný olej)
Příprava tresky;
Z tresky udelejte kousky které vložíte na HODNĚ rozpálenou pánev!
Zdůrazňuji ROZPÁLENOU PÁNEV! Musíte slyšet ten nádherný zvuk, když ho neslyšíte ještě je pánev málo rozpálená.
Pokapte pnev trochou olivového oleje a smažte dozlatova :)
Z každé srany lehce posolte.
Příprava brambor:
Jako první uděláme že důkladně umyjeme brambory a okořeníme směsí soli, pepře, a chilli nebo pálivé papriky. Skvěle doplňují naší jemnou rybičku.
Vyložíme brambory na pekáč a pokapeme trochou olivového oleje, aby se nám brambory nepřipekli.
Pečeme 55minut na 220°C.
Příprava jednoduchého salátu ze špenátu:
Špenát očistíme, odřízneme řapíky, a ochutíme vinným octem, solí, pepřem a pokapeme olivovým olejem (zvyšší biologickou hodnotu). Zamícháme.
Anketa
Zkusíte tento recept uvařit?
Ano, vypadá to přímo skvěle!
(2)
Určitě ano
(3)
Asi ano
(2)
Ne
(3)
Celkový počet hlasů: 12