Always be eager to practise hospitality


Alijašská treska s pečenými bramborami

Tento recept jsem jsem si zamilovala velmi rychle i celá má rodina.

Je rychlý, plnohodnotný a velice delikátní.

Jako první si připravte tresku alijašskou, nejlepší by byl samozřejmě filet. Očištěný bez kůže a snažíme se odstranit i viditelné kůstky.

 

Na tento recept si připravte; (4 porce)

1-2 filetů z tresky

0.5 brambor 

200g baby špenátu

sůl, pepř, chilli-pálivá paprika, sušený česnek, vinný ocet, olivový olej (můžete použít i obyčejný olej)

 

Příprava tresky;

Z tresky udelejte kousky které vložíte na HODNĚ rozpálenou pánev!

Zdůrazňuji ROZPÁLENOU PÁNEV! Musíte slyšet ten nádherný zvuk, když ho neslyšíte ještě je pánev málo rozpálená.

Pokapte pnev trochou olivového oleje a smažte dozlatova :)

Z každé srany lehce posolte.

 

Příprava brambor:

Jako první uděláme že důkladně umyjeme brambory a okořeníme směsí soli, pepře, a chilli nebo pálivé papriky. Skvěle doplňují naší jemnou rybičku. 

Vyložíme brambory na pekáč a pokapeme trochou olivového oleje, aby se nám brambory nepřipekli.

Pečeme 55minut na 220°C.

 

Příprava jednoduchého salátu ze špenátu:

Špenát očistíme, odřízneme řapíky, a ochutíme vinným octem, solí, pepřem a pokapeme olivovým olejem (zvyšší biologickou hodnotu). Zamícháme.

 

 

 

 


Anketa

Zkusíte tento recept uvařit?

Ano, vypadá to přímo skvěle!
(2)
17%

Určitě ano
(3)
25%

Asi ano
(2)
17%

Nezkusím, nejím ryby
(2)
17%

Ne
(3)
25%

Celkový počet hlasů: 12