Always be eager to practise hospitality


Žemlový nákyp - slaný

4 starší rohlíky

30g hrubé mouky

3 vejce - bílky oddělíme

petrželka čerstvá, sůl

1.5 dl vlažného mléka

50g rozehřátého vlažného másla

 

 

Začněme tím, že si rohlíky pokrájíme na malé kostičky, přidáme rozehřáté mléko, máslo a necháme chvíli odstát.

Mezitím si oddělíme bílky od žloutků a ty vyšleháme. Jak poznáte dobře vyšlehané bílky? Když si vezmete nádobu, kde jste šlehali bílky a dáte si ji nad hlavu bílky nespadnou a budou držet :-)

Přidáme vejce, mouku a nakonec přidáme vyšlehané bílky.. budeme je opatrně přimíchávat.

 

Poté zabalíme do fresh folie a uvaříme ve vroucí vodě :-)

Po vyjmutí z vody necháme 5-10 min odpočinout, pak můžeme nakrájet .