
Always be eager to practise hospitality
Žemlový nákyp - slaný
4 starší rohlíky
30g hrubé mouky
3 vejce - bílky oddělíme
petrželka čerstvá, sůl
1.5 dl vlažného mléka
50g rozehřátého vlažného másla
Začněme tím, že si rohlíky pokrájíme na malé kostičky, přidáme rozehřáté mléko, máslo a necháme chvíli odstát.
Mezitím si oddělíme bílky od žloutků a ty vyšleháme. Jak poznáte dobře vyšlehané bílky? Když si vezmete nádobu, kde jste šlehali bílky a dáte si ji nad hlavu bílky nespadnou a budou držet :-)
Přidáme vejce, mouku a nakonec přidáme vyšlehané bílky.. budeme je opatrně přimíchávat.
Poté zabalíme do fresh folie a uvaříme ve vroucí vodě :-)
Po vyjmutí z vody necháme 5-10 min odpočinout, pak můžeme nakrájet .