Always be eager to practise hospitality


Příloha z fazolových lusků 

inspirace od Jamieho Olivera

Určitě jste tyto fazolové lusky viděli v obchodě, ale řekli jste si "nevím jak je připravit, anebo "děti je nebudou jíst".

Tento skvělý recept Vám prozdradí jak je správně uvařit, připravit a jak je udělat zajímavé aby jej jedli i ti nejnáročnější tedy děti.

Doma vařím pro jednoho takového a vím sama, jak je těžké do dětí nasoukat něco co je "zelené barvy". Děti děsí zelená barva, přijde jim to moc zdravé tedy nezajímavé.

 

To ale není tento recept takže se nebojte! :-) Děti budou chtít ještě přidat a Vy také.

 

Fazole nejlépe rostou tento měsíc tedy - srpen,. Jestli je pěstujete máte obrovskou výhodu, jestli ne, zajděte do dobrého obchodu.

 

Co budete potřebovat;

500g fazolových lusků

4 stroužky česneku

1 citron (šťáva)

1 rajčatový protlak

1 malá chilli paprička

Svazek nějakých bylinek (rozmarýn, saturejka, petrželka)

Olivový olej

 

Fazolové lusky si nakrájíme pomocí škrabky a vzniknou nám krásné plátky, které se dobře a rychleji uvaří. Dáme je vařit do osolené vody a vaříme cca 4-5 min. (tak, aby nebyli gumové). A přidáme k nim svazek bylinek, dodají skvělou chuť. 

Mezitím si orestujeme česnek na olivovém oleji spolu s chilli. Chilli nedávejte moc, jen aby dodalo pikantnost.

Poté přidejte uvařené fazole a rajčatový protlak. Okořeňte solí a pepřem. :-) Tento salát se hodí např. k rybám! S mořským ďasem lahůdka! :-)