
Always be eager to practise hospitality
Jemná játrová paštika (CI)
Zde dostanete úžasný recept na paštiku z kuřecích jater. Doufám že si ho zkusíte a zamilujete si ho natolik, že přestane kupovat paštiky se supermarketu ;-)
Zde máme recepturu; Pokud byste tento recept chtěli zkoušet doma pro pár porcí určitě se nebojte množštví věřím že trefíte orientačně a správně :-)
- 15kg kuřecích jater
- 150ks vajec
- 2l pasterovaných žloutků
- 25ks másla
- svazek tymiánu, svazek menší rozmarýnu
- 6kg cibule
- miska česneku na plátky nakrájené
- 2litry likér-napoleon
Na kachním sádle orestujeme cibulku a chvilku poté česnek. Zarestujeme a přidáme bylinky. (2min. max). Poté opečeme játra ( ve stejné pánvy) jen narychlo taky tak 2.min.
Směs se poté semele na mlýnku NAJEMNO a přidají se 2litry likéru napoleon-brandy. Přidáme postupně i žloutky. NAKONEC dochutíme solí a pepřem a přidáme vejce.
Takto připravenou směs dáme rovnoměrně do ramekin-zapékacích misek a pečeme ve vodní lázni. Okraje doporučuji otřít protože v této nádobě paštiku i servírujeme. Ještě než dáme paštiky do trouby, rozpustíme si kachní sádlo a přelijeme jim paštiku - jemně. Paštika by neměla být utopená v sádle. Jen lehce ponořená :-)
A poté > > > Pečeme na 125°C po dobu 30minut.
Anketa
Líbí se Vám recept?
Ano, je super musím to vyzkoušet
(5)
Ne, nelíbí se mi
(2)
Zkusím to
(3)
Celkový počet hlasů: 10