Always be eager to practise hospitality


Jemná játrová paštika (CI)

Zde dostanete úžasný recept na paštiku z kuřecích jater. Doufám že si ho zkusíte a zamilujete si ho natolik, že přestane kupovat paštiky se supermarketu ;-)

 

Zde máme recepturu; Pokud byste tento recept chtěli zkoušet doma pro pár porcí určitě se nebojte množštví věřím že trefíte orientačně a správně :-)

 

  • 15kg     kuřecích jater
  • 150ks    vajec
  • 2l         pasterovaných žloutků
  • 25ks     másla
  •            svazek tymiánu, svazek menší rozmarýnu
  • 6kg       cibule
  •             miska česneku na plátky nakrájené
  • 2litry    likér-napoleon

 

Na kachním sádle orestujeme cibulku a chvilku poté česnek. Zarestujeme a přidáme bylinky. (2min. max). Poté opečeme játra ( ve stejné pánvy) jen narychlo taky tak 2.min.

 

Směs se poté semele na mlýnku NAJEMNO a přidají se 2litry likéru napoleon-brandy. Přidáme postupně i žloutky. NAKONEC dochutíme solí a pepřem a přidáme vejce.

Takto připravenou směs dáme rovnoměrně do ramekin-zapékacích misek a pečeme ve vodní lázni. Okraje doporučuji otřít protože v této nádobě paštiku i servírujeme. Ještě než dáme paštiky do trouby, rozpustíme si kachní sádlo a přelijeme jim paštiku - jemně. Paštika by neměla být utopená v sádle. Jen lehce ponořená :-)

A poté > > > Pečeme na 125°C po dobu 30minut.

 


Anketa

Líbí se Vám recept?

Ano, je super musím to vyzkoušet
(5)
50%

Ne, nelíbí se mi
(2)
20%

Zkusím to
(3)
30%

Celkový počet hlasů: 10



Tvorba webových stránek zdarma Webnode