Always be eager to practise hospitality


Tomatová polévka s rýží

Tuto polévku vážně miluji, časem jsem ji začala vylepšovat a myslím že teď jsem ji přivedla k dokonlosti, chuť pečených rajčat, krémovitost a jemnost! krása! :-)

Začněme ingrediencemi;

5 rajčat

500ml drcených rajčat

200ml zeleninového vývaru

2 chleby

bazalka

1 cibule

1. Začněme tím že si nakrájíme cibulku najemno a orestujeme na olivovém oleji spolu s rajčaty. Rajčata by měla být hezky orestovaná, poté polévku zalijeme drcenými rajčaty a 200ml vývaru. Až se polévka provaří, přidáme zbytek drcených rajčat. Polévku bude třeba zahustit, a protože nerada přidávám mouku uděláme toto polévku netradičním způsobem a zahustíme ji chlebem, respektive vnitřkem chlebu, kůrku třeba snězte :-D ale rozhodně ji do polévky nepřidávejte :-) A přidáme 2 hrstičky rýže, ta do polévky pustí škrob, takže nám taky polévku trochu zahustí :-)

Po 15-20 min. se chléb hezky rozpustil, rýže uvařila, a mi můžeme dochutit polévku, cukr, sůl, č. pepř, bazalka :-)

Dobrou chuť  ! :-)


Anketa

Máte rádi tomatovou polévku?

Ano, miluju jí!
(1)
50%

Nemám jí rád/a
(0)
0%

Ještě jsem ji nejedl/a
(1)
50%

Celkový počet hlasů: 2