Always be eager to practise hospitality
Tomatová polévka s rýží
Tuto polévku vážně miluji, časem jsem ji začala vylepšovat a myslím že teď jsem ji přivedla k dokonlosti, chuť pečených rajčat, krémovitost a jemnost! krása! :-)
Začněme ingrediencemi;
5 rajčat
500ml drcených rajčat
200ml zeleninového vývaru
2 chleby
bazalka
1 cibule
1. Začněme tím že si nakrájíme cibulku najemno a orestujeme na olivovém oleji spolu s rajčaty. Rajčata by měla být hezky orestovaná, poté polévku zalijeme drcenými rajčaty a 200ml vývaru. Až se polévka provaří, přidáme zbytek drcených rajčat. Polévku bude třeba zahustit, a protože nerada přidávám mouku uděláme toto polévku netradičním způsobem a zahustíme ji chlebem, respektive vnitřkem chlebu, kůrku třeba snězte :-D ale rozhodně ji do polévky nepřidávejte :-) A přidáme 2 hrstičky rýže, ta do polévky pustí škrob, takže nám taky polévku trochu zahustí :-)
Po 15-20 min. se chléb hezky rozpustil, rýže uvařila, a mi můžeme dochutit polévku, cukr, sůl, č. pepř, bazalka :-)
Dobrou chuť ! :-)