
Always be eager to practise hospitality
Minestrone - Italská polévka
Je tradiční italská polévka, dříve se podávala jako hlavní chod, pro chudší.
Neexistuje žádný pevný recept, minestrone je minestrone. Hustá polévka ve které jsou základem fazole, rajčata, celer, mrkev, do minestrone se často dává i rýže a těstoviny které necháme uvařit v polévce. Vlastně všechny ingredience dáte do hrnce a vaříte.
Chcete znát můj recept na Minestrone? Tady je!
Co potzřebujete;
2 plné hrnečky fazolí, (můžete použít sušené které necháte přes noc ve vodě, anebo můžete použít i konzervované).
1 drcená rajčata
2 velká zralá rajčata
1 cibule
3 hrnečky těstovin (farfalle), a hrstku fusili
Půl hrnku rýže
1 větší mrkev
2 brambory
Nejdříve si nakrájejte cibulku a rajčata na jemno. Orestujte na olivovém oleji a pak přidávejte postupně všechny ingredience. Drcená rajčata, mrkev nakrájenou, brambory - oloupané a nakrájené na kostičky, a poté zalijte vývarem, a přidejte rýži a těstoviny. Nechte vařit tak 15-20 min do změknutí zeleniny. Těstoviny budou po uvaření tak 4x větší. V této polévce mi vůbec nevadí absolutně uvařené těstoviny, takhle je to moc dobré! :-)
Podávejte teplé např. s bagetkou :-)
Bon Apetite
Komentáře
—————
—————
—————
—————
—————
—————
—————
—————
—————
—————