
Always be eager to practise hospitality
Egg Drop
Egg Drop Polévka je populární polévka ve Spojených státech. Naprosto uklidňující, zejména za chladného dne,mírná a osvěžující polévka, se sladkou příchutí čerstvých rajčat..RECEPT DOLE
Složení:
2 lžíce kukuřičného škrobu
3 lžíce vody
1 ¾ šálky (425 ml) domácí kuřecí vývar nebo 1 může (14-oz/400-g) kupovaný kuřecí vývar
1 šálek (250 ml), voda
½ rajče, nakrájený
3 pomlčky bílý pepř
½ lžičky soli, nebo podle chuti
2 velká vejce, lehce tepaná
Jak dál?
1. V malé misce smíchejte kukuřičný škrob s vodou. Promíchejte, směs dobře.
2. Přiveďte k varu kuřecí vývar a vodu v hrnci. Přidejte rajčata, bílý pepř, sůl, zahustíme polévku se směsí a kukuřičným škrobem. Míchejte polévku s naběračkou a vypněte zdroj tepla.
3. Swirl rozšlehaná vejce do polévky ihned promíchejte asi třikrát s párem hůlek. Kryt hrnec s víkem po dobu 2 minut. Vejce by měla být vařené a formy do vláken hedvábných.
4. Naservírovat do jednotlivých sloužící misek a ihned podáváme.