Už dlouho jsem plánovala udělat žebírka, a teď konečně přišla ta chvíle.. přišla jsem domů ze školy - respektive z posilky a zamířila rovnou do kuchyně
Rozdělila jsem si žebírka na dvě poloviny a začala;
1. Recept
Žebírka
2 cibule
sůl, pepř, tymián, zázvor, uzená paprika koření
olivový olej
______________________________________________________
Očistíme si žebírka, vzadu mají většinou takovou blánu, která se zrovna moc dobře nejí, takže ji odstaňte.
Poté nakrájejte mezi jednotlivými kústkami, maso dále osolím, opepřím, posypu trochou tymiánu a uzené papriky. Dám na pánev s olivovým olejem a opeču z obou stran cca 4 min. z každé strany.
K masu přidáme cibulku nakrájenou na výseče, zázvor a poté zalijeme vodou, maso by nemělo uplně plavat ve vodě, tak ze 2/3 zalité,. při dušení se nějaká ta šťáva zredukuje a zhoustne.
Dáme péct do trouby vyhřáté na 180° po dobu 35-40min.
_______________________________________________________________
Recept č. 2
Žebírka
Med 2 lžíce , kečup nějaký kvalitní 6 lžic
2 jablka
40g slaniny
sůl, pepř, tymián, badyán celý
Tak začněme;
Teď přijdou na řadu ty druhá žebírka, očistíme jako u předešlého receptu, ale necháme žebra v celku. Tyto budou taková sladší na způsob barbecue, s pečenými jablky.
Okořeníme a připravíme si marinádu - kečup, med, sůl, pepř, tymián
Vše promícháme a opět dáme opéct na pánev, 4 min z každé strany.
Gratinku si vyložíme 1/2 jablek nakrájených i se slupkou na kostky a přidáme badyán.
Přidáme opečená žebra a zalijeme zbylou šťávou, kvalita fotky nic moc ale jde to dobře vidět ;-)
Pečeme na 180°do dobu 40 min. :-)
Krása, vynikající, :-)