
Always be eager to practise hospitality
Vepřová žebírka na 2 způsoby
Pork ribs two ways
Už dlouho jsem plánovala udělat žebírka, a teď konečně přišla ta chvíle.. přišla jsem domů ze školy - respektive z posilky a zamířila rovnou do kuchyněRozdělila jsem si žebírka na dvě poloviny a začala;1. ReceptŽebírka2 cibulesůl, pepř, tymián, zázvor, uzená paprika kořeníolivový olej______________________________________________________Očistíme si žebírka, vzadu mají většinou takovou blánu, která se zrovna moc dobře nejí, takže ji odstaňte.Poté nakrájejte mezi jednotlivými kústkami, maso dále osolím, opepřím, posypu trochou tymiánu a uzené papriky. Dám na pánev s olivovým olejem a opeču z obou stran cca 4 min. z každé strany.K masu přidáme cibulku nakrájenou na výseče, zázvor a poté zalijeme vodou, maso by nemělo uplně plavat ve vodě, tak ze 2/3 zalité,. při dušení se nějaká ta šťáva zredukuje a zhoustne.Dáme péct do trouby vyhřáté na 180° po dobu 35-40min._______________________________________________________________Recept č. 2ŽebírkaMed 2 lžíce , kečup nějaký kvalitní 6 lžic2 jablka40g slaninysůl, pepř, tymián, badyán celýTak začněme;Teď přijdou na řadu ty druhá žebírka, očistíme jako u předešlého receptu, ale necháme žebra v celku. Tyto budou taková sladší na způsob barbecue, s pečenými jablky.Okořeníme a připravíme si marinádu - kečup, med, sůl, pepř, tymiánVše promícháme a opět dáme opéct na pánev, 4 min z každé strany.Gratinku si vyložíme 1/2 jablek nakrájených i se slupkou na kostky a přidáme badyán.Přidáme opečená žebra a zalijeme zbylou šťávou, kvalita fotky nic moc ale jde to dobře vidět ;-)Pečeme na 180°do dobu 40 min. :-)Krása, vynikající, :-)