
Always be eager to practise hospitality
Spaghetti ala carbonara
Co k tomuto jídlu dodat, chuť těstovin spojen s lahodným sýrem pecorino a parmazánem v jemné omáčce s kousky uzeniny (pančeta) prostě pecka!
Co budete potřebovat;
- Těstoviny spaghetti (100g i porce) kvalitní!
- Sýr pecorino a parmazán (90g)
- Uzenina (pančeta) ale můžete použít i uzené maso či prošuto
- 5 oříšků másla
- Sůl, olivový olej extra virgine, česnek, šalvěj
Uvařte těstoviny na al dente, mezitím orestujeme uzeninu pěkně do křupava a přidáme česnek.
V mističce rozklepněte 2 vejce, rozmíchejte je, přilijte trochu mléka a přidejte oříšek másla. Nastrouhejte oba sýry a opatrně zamíchejte.
Přidejte do uvařených těstovin na al dente, a přimíchejte, ale už mějte sporák VYPNUTÝ. Nakonec přidejte orestovanou uzeninu a přimíchejte k těstovinám, podávejte ihned a spotřebujte v den výroby. Těstoviny jsou druhý den vážně nic moc
Jinak přeji BON APETITE :-)
