Always be eager to practise hospitality


Spaghetti ala carbonara

Co k tomuto jídlu dodat, chuť těstovin spojen s lahodným sýrem pecorino a parmazánem v jemné omáčce s kousky uzeniny (pančeta) prostě pecka!
 
Co budete potřebovat;
  • Těstoviny spaghetti (100g i porce) kvalitní!
  • Sýr pecorino a parmazán (90g)
  • Uzenina (pančeta) ale můžete použít i uzené maso či prošuto
  • 5 oříšků másla
  • Sůl, olivový olej extra virgine, česnek, šalvěj
 
Uvařte těstoviny na al dente, mezitím orestujeme uzeninu pěkně do křupava a přidáme česnek. 
V mističce rozklepněte 2 vejce, rozmíchejte je, přilijte trochu mléka a přidejte oříšek másla. Nastrouhejte oba sýry a opatrně zamíchejte.
Přidejte do uvařených těstovin na al dente, a přimíchejte, ale už mějte sporák VYPNUTÝ. Nakonec přidejte orestovanou uzeninu a přimíchejte k těstovinám, podávejte ihned  a spotřebujte v den výroby. Těstoviny jsou druhý den vážně nic moc
Jinak přeji BON APETITE :-)