Always be eager to practise hospitality


Ricotta Gnocchi

Na Gnocchi;

200g polohrubé mouky 

250g ricotta

3 vejce

30g parmezánu (možno i jiný sýr)

Sůl, mletý pepř

_____________________________________________________

Na omáčku;

1 plechovka drcených rajčat

Sůl, pepř, chilli, česnek

olivový olej

 

Postup;

Smíchejte všechny ingredience, a vytvořte těsto. Těsto se nebude válet, ale bude se tvarovat dvěmi lžičkami do tvaru noku. Připravte si hrnec s větším průměrem, naplňte ho vodou a osolte. Až se ve vodě budou tvořit bublinky zespodu, víme že za chvilku se už bude vařit voda. První zkuste hodin jeden "zkušební" nok. Až vyplavou nahoru, jsou hotové. 

 

Po uvaření je orestujte na olivovém oleji do zlatova. 3-4 minutky. Pak stačí už jen tomatovou omáčku a máte skvělé jídlo na světe!

 

Tomatová omáčka: 

Neznám nic jednoduššího, česnek a kousek chilli papričky (bez peciček) orestujte na olivové oleji, poté přidejte rozmixovaná rajčata, a nechte provařit. Dochuťte solí, mletým černým pepřem a trochou cukru! :-) 

 

 


Diskusní téma: Ricotta Gnocchi

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.


Vytvořte si webové stránky zdarma! Webnode