
Always be eager to practise hospitality
Ricotta Gnocchi
Na Gnocchi;
200g polohrubé mouky
250g ricotta
3 vejce
30g parmezánu (možno i jiný sýr)
Sůl, mletý pepř
_____________________________________________________
Na omáčku;
1 plechovka drcených rajčat
Sůl, pepř, chilli, česnek
olivový olej
Postup;
Smíchejte všechny ingredience, a vytvořte těsto. Těsto se nebude válet, ale bude se tvarovat dvěmi lžičkami do tvaru noku. Připravte si hrnec s větším průměrem, naplňte ho vodou a osolte. Až se ve vodě budou tvořit bublinky zespodu, víme že za chvilku se už bude vařit voda. První zkuste hodin jeden "zkušební" nok. Až vyplavou nahoru, jsou hotové.
Po uvaření je orestujte na olivovém oleji do zlatova. 3-4 minutky. Pak stačí už jen tomatovou omáčku a máte skvělé jídlo na světe!
Tomatová omáčka:
Neznám nic jednoduššího, česnek a kousek chilli papričky (bez peciček) orestujte na olivové oleji, poté přidejte rozmixovaná rajčata, a nechte provařit. Dochuťte solí, mletým černým pepřem a trochou cukru! :-)
Diskusní téma: Ricotta Gnocchi
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.