
Always be eager to practise hospitality
Ravioli con ricotta
Domácí ravioli plněné ricottou ve smetanové omáčce, pro mne dokonalost na talíři.Začněme tedy s těstem. Vyžaduje odležení v ledničce minimálně 30min. já jsem si přivztala a vzorně nezvykle přichystala těsto už v 10hodin ráno, bylo krásně odleželé tak jak to má být :-)400g hladké mouky4 vejceLžička olivového oleje1. Odměříme 400g hladké mouky a na suché ploše uděláme důlek. Vyklepneme do nej vejce trošičku osolíme, přidáme lžičku olivového oleje.2. Zpracujeme na pomoučnéném válu dokud nám nevznikne těsto, hněteme asi 20min. Poté zabalíme do fresh folie a dáme odpočinout do ledničky.3. Poté stačí vyválet, ale jednodušším způsobem by měl být strojek. Ale jde to i ručně, jak by né, dřív nebyli stroje jako teď, mne to nevadí, toho jídla si potom ještě více vážím! :-)Pak už stačí jen hotové uvařit ve vroucí osolené vodě, počítám kolem 3-4 min. a podávat je se smetanovou omáčkouSmetanová omáčkaRozpustíme máslo a přidáme 1 lžíci hladké mouky. Zalijeme 50ml mléka a mícháme, aby se nám to nepřipálilo. Vedle v misce si vyšleháme 1 smetanu, ale nesmí být přešlehaná, trochu tekutý by být měla. Přidáme ke směsi mléka a mouky a vše dobře promíchejte, osolte, opepřete (jen trochu), dochuťte citronovou šťávou a podávejte :-)