Always be eager to practise hospitality


Ravioli con ricotta

Domácí ravioli plněné ricottou ve smetanové omáčce, pro mne dokonalost na talíři.
Začněme tedy s těstem. Vyžaduje odležení v ledničce minimálně 30min. já jsem si přivztala a vzorně nezvykle přichystala těsto už v 10hodin ráno, bylo krásně odleželé tak jak to má být :-)
 
400g hladké mouky
4 vejce
Lžička olivového oleje
 
1. Odměříme 400g hladké mouky a na suché ploše uděláme důlek. Vyklepneme do nej vejce trošičku osolíme, přidáme lžičku olivového oleje.
2. Zpracujeme na pomoučnéném válu dokud nám nevznikne těsto, hněteme asi 20min. Poté zabalíme do fresh folie a dáme odpočinout do ledničky.
3. Poté stačí vyválet, ale jednodušším způsobem by měl být strojek. Ale jde to i ručně, jak by né, dřív nebyli stroje jako teď, mne to nevadí, toho jídla si potom ještě více vážím! :-)
 
 
 
Pak už stačí jen hotové uvařit ve vroucí osolené vodě, počítám kolem 3-4 min. a podávat je se smetanovou omáčkou
Smetanová omáčka
Rozpustíme máslo a přidáme 1 lžíci hladké mouky. Zalijeme 50ml mléka a mícháme, aby se nám to nepřipálilo. Vedle v misce si vyšleháme 1 smetanu, ale nesmí být přešlehaná, trochu tekutý by být měla. Přidáme ke směsi mléka a mouky a vše dobře promíchejte, osolte, opepřete (jen trochu), dochuťte citronovou šťávou a podávejte :-)
 

 


Anketa

Děláte domácí těstoviny?

Ano, často jako Ty
(5)
36%

Ano, zkoušel/a jsem je
(2)
14%

Ne, jen kupované
(3)
21%

Ano, ale používám stroj
(4)
29%

Celkový počet hlasů: 14