
Always be eager to practise hospitality
Quiche francouzký slaný koláč
Jednoduchý oblíbený Francouzký koláč, není sladký ale je slaný.
Proto tento koláč podáváme ke snídani, anebo jako hlavní chod.
Náplň quiche tvoří většinou sýr a orestovaná cibule. Ale dělá se ze slaninky, cibule, rajčat (sušená nebo normální).
Dělá se na mnoho způsobů - brokolicový - houbový - atd.
Dnes Vám předtavím tradiční quiche který dělala i Julia Child :)))
Na těsto; potřebujeme
250g hladké mouky
Sklenka vlažné vody
špetka soli
30g másla
Náplň:
5-6 cibulí nakrájených na jemno
20dkg Anglické slaniny
6 hlaviček žampionů
stroužek česneku
Sýr tvrdý (gouda nebo eidam)
4 vejce
Sklenka mléka
Půl sklenka smetany
Těsto: Z přísad na těsto vytvoříme pevné těsto, které dáme do folie uležet na cca 40min.
Náplň: Na pávničce si orestujeme slaninku, nedávejte olej! slanina sama pustí šťávičku..
Vyjmeme a na té samé pánvičce orestujeme cibulku, poté žampiony (obojí musí být měkké) !
Připravte si pekáč nebo formu ve které bude quiche péct.
Vyložte pekáč těstem
RADA.. do pékáče kde máte už těsto, dejte alobal a do něj např. (fazole nebo hrách), zatíží tím alobal a těsto se upeče rovnoměrně na povrchu, nahoře. Těsto bez náplně zatím pečte po dobu 7 min. na 180
Vyndejte pekáč kde máte těsto a vyjměte alobal s hrachem.
Vložte do pekáče s již skoro upečeným těstem náplň - slaninka- cibule-žampiony a zajite:
Rozšlehanými vejci, mlékem, smetanou a trochou solí.
A pečte na 180 po dobu 40-45 min. :)))
Anketa
Líbí se Vám tento recept?
Ano, určitě
(4)
Zkusím ho
(2)
Je to mňamka
(5)
Ne, nejím to
(6)
Celkový počet hlasů: 25