Always be eager to practise hospitality


Quiche francouzký slaný koláč

Jednoduchý oblíbený Francouzký koláč, není sladký ale je slaný.

Proto tento koláč podáváme ke snídani, anebo jako hlavní chod.

Náplň quiche tvoří většinou sýr a orestovaná cibule. Ale dělá se ze slaninky, cibule, rajčat (sušená nebo normální).

Dělá se na mnoho způsobů - brokolicový - houbový - atd.

 Dnes Vám předtavím tradiční quiche který dělala i Julia Child :)))

Na těsto; potřebujeme

250g hladké mouky

Sklenka vlažné vody

špetka soli

30g másla

Náplň:

5-6 cibulí nakrájených na jemno

20dkg Anglické slaniny

6 hlaviček žampionů

stroužek česneku

Sýr tvrdý (gouda nebo eidam)

4 vejce

Sklenka mléka

Půl sklenka smetany

 

 

Těsto: Z přísad na těsto vytvoříme pevné těsto, které dáme do folie uležet na cca 40min.

Náplň: Na pávničce si orestujeme slaninku, nedávejte olej! slanina sama pustí šťávičku..

Vyjmeme a na té samé pánvičce orestujeme cibulku, poté žampiony (obojí musí být měkké) !

Připravte si pekáč nebo formu ve které bude quiche péct.

Vyložte pekáč těstem

RADA.. do pékáče kde máte už těsto, dejte alobal a do něj např. (fazole nebo hrách), zatíží tím alobal a těsto se upeče rovnoměrně na povrchu, nahoře. Těsto bez náplně zatím pečte po dobu 7 min. na 180

Vyndejte pekáč kde máte těsto a vyjměte alobal s hrachem.

Vložte do pekáče s již skoro upečeným těstem náplň - slaninka- cibule-žampiony a zajite:

 

Rozšlehanými vejci, mlékem, smetanou a trochou solí.

A pečte na 180 po dobu 40-45 min. :)))

 

 

 


Anketa

Líbí se Vám tento recept?

Přijde mi zajímavý, ano
(8)
32%

Ano, určitě
(4)
16%

Zkusím ho
(2)
8%

Je to mňamka
(5)
20%

Ne, nejím to
(6)
24%

Celkový počet hlasů: 25



Tvorba webových stránek zdarma Webnode