
Always be eager to practise hospitality
Vepřová Panenská svíčková s pepřovou omáčkou a bramborovou věžičkou
Co potřebujete;
Vepřová panenská svíčková 700g
Sůl, pepř, olivový olej
Smetana 30%
Nakládaný zelený pepř
1 šalotka-cibulka
300ml vývaru (zeleninový, hovězí)
10 středních brambor
Oříšek másla
Nejdříve si připravíme pepřovou omáčku; nenechte se zmást názvem tato omáčka je bílé barvy, je to smetanová omáčka s trochu pikantní chutí zeleného nakládaného pepře :-)
1. Začněme tím že si šalotku nakrájíme najemno a zpěníme je na másle a poté přidáme 2 pol. lžíce nakládaného pepře. Až bude cibulka měkkčí zalijeme vývarem a necháme vařit. Až bude cibulka měkká uplně nakonec omáčku zjemníme smetanou a dobře prošleháme. Tuto omáčku nemusíte nějak zvlášť dochucovat, slanost jí dodá nakládaný pepř a i pikantnost :-)
Dále si připravíme bramborovou přílohu;
2. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a dáme do studené vody, vaříme v osolené vodě do změknutí. Přecedíme a brambory našťoucháme, přidáme oříšek másla. Potřebujeme jemnou hmotu takže si vezměte nejjemější sýto a propasírujte ještě. Pak už jen stačí vzít tkz. kolečko anebo ramekinu, vymyzat máslem a naplnit.
Pečeme při 200° do zlatova
A nakonec zbývá masko;
1. Panenku opatrně očistíme od blány a přebytečného tuku, ale nemusíme odstrańovat všechen tuk, maso jinak můžeme lehce vysušit.. takže pozor! Maso po očištění potřeme olivovým olejem, vrstvou soli a také pepře, nebojte se maso pořádně okořenit. A na pánvy z prudka opečeme ze všech stran. Tento typ svíčkové se nedělá na uplně rare, takže by vám s masa neměla vytékat krev, proto ještě dopečeme v troubě na 180° 5-6 min. Po upečení necháme ještě stát tak 10min. poté nakrájíme a podáváme :-)
Anketa
Líbí se Vám recept?
Ano, rozhodně ho vyzkuším
(26)
Ano, líbí se mi
(13)
Nelíbí se mi
(11)
Celkový počet hlasů: 50