Always be eager to practise hospitality


Krémová míchaná vejce

Míchaná vejce mám moc ráda, krémovité co mají krásnou vláčnou texturu. Tajemství dobrých nevysušených míchaných vajec je v tom, nenechat je příliš dlouho opékat, jinak Vám vyschnou. Inspirovala jsem se Gordonem Ramseym který to dělá tak, že nenechává vejce celou dobu na plotně ale dá na chvíli stranou a míchá, vrátí zpět na plotnu a opět míchá,. Funguje to skvěle!:)
 
Na přípravu budete potřebovat:
4 vejce
5 lžic vychlazeného másla
1 lžíce zakysané smetany
čerstvě nasekaná petrželka
Mini rajčátka
Plátky toastového anebo obyčejného chleba
 
Postup:
Do silnostěnné pánve vyklepněte 4 vejce a přidejte máslo. Dejte na plotnu na střední plamen. Vejce budou rychle, takže si vezměte vařečku a nepřestávejte míchat. Až začne směs trochu houstnout dáme z plotny pryč ale stále budeme míchat, vrátíme zpět na plotnu promícháme a dáme opět stranou, konzistence musí vláčná, přidáme tedy 1 velkou lžící cream fresh anebo zakysané smetany a promícháme,. 
Podáváme s opečeným chlebem a opečenými rajčaty.
 

Anketa

Líbí se Vám recept?

Ano, zkusím ho
(7)
47%

Ano, vypadá to dobře
(3)
20%

Ne
(5)
33%

Celkový počet hlasů: 15