Always be eager to practise hospitality
Julia Child - Boef Bourguignon
Tento úžasný recept patří skvělé Julia Childové, tímto dnem bych chtěla uctít její práci a obnovit její kuchařku,protože nikdy by se na ni nemělo zapomenout! Díky téhle paní se začalo jíst zdravěji a naučila Ameriku vařit! Z její kuchařky si beru veeelkou inspiraci a proto Vám dnes uvařím recept z této úžasné! knihy. Přeložený do čj! :) Těšíte se? Já nesmírně moc!
BOEF BOURGUIGNON
(a'lá Julia Child)
_______________________________________________
Co potřebujete;
Maso je pro tento recept základ, volím hovězí přední - kližka
Hodně důležité je sehnat si dobré víno (mladé, červené) doporučuje se Chianti, nebo Sangvinoun, když nebudete mít dobré víno, jídlo nebude dobré, nebo-li ho můžete hodně zkazit.
150g žampionů
150g cibulek (můžete použít i klasickou cibuli)
Olivový olej
1) Očištěné maso nakrájíme na kostky velké 5x5 a vysušíme je pomocí papírové utěrky. Proč? Julia Childová říká, že se lépe osmahne.
2) Na olivovém oleji osmahneme 4-5min. naše hovězí maso. Otáčejte ho, aby bylo pěkně se všech stran.
- osmahlé maso vkládejte do kastrolu
3) Teď je čas udělat omáčku ve kterém se maso bude dusit, vezměte si pánev kde jste již osmahly maso a nalijte do něj 2/3 vína.
- v pánvi máme tkz. výpek z masa a spolu s vínem to vytvoří skvělou chuť, ode dna to dobře promíchejte a poté ochuťte (bobkový list, sůl půl lžičky, pepř, česnek rozmačkaný čerstvý a přidejte ještě 1 lžičku tomatového protlaku-pyré, pokud se Vám bude zdát omáčka moc řídká zahustěte ji kouskem másla a mouky a promíchejte dobře metlou. :-)
4) Nyní vlijte omáčku na maso které máte v kastrolu a dejte do trouby na 325° na 2,5 hodiny.
_______________________________________________________________________________
Mezitím co se nám maso dělá v troubě, připravíme si žampiony a cibulky.
1) Žampiony
___________
očistíme, osušíme a nakrájíme na čtvrtky. Na olivovém oleji a trošce másla si orestujeme do světle hněda naše žampiony, Julia Child nemíchá houby ale spíše s nimi třese a prohazuje je.
2) Cibulky
___________
Oloupeme, nařízneme u kořenu a dáme vařit spolu se solí a máslem po dobu 25.min.
Nakonec vyjmeme Boef z trouby a dáme ho na plotnu na minimální plamen, a přidáme k masu cibulky a houby, necháme 10min. spolu provařit a podáváme s vařenými brambory, a např. hrachovým salátem :-)
BON APETITE
Diskusní téma: Julia Child - Boef Bourguignon
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.
Anketa
Líbí se Vám nápad překládat Juliiny recepty?
Určitě ano, anglicky ani francouzky neumím
(3)
Ano
(2)
Ne
(4)
Ano + komentář jaký recept si přeješ
(2)
Celkový počet hlasů: 16