Always be eager to practise hospitality


Julia Child - Boef Bourguignon

Tento úžasný recept patří skvělé Julia Childové, tímto dnem bych chtěla uctít její práci a obnovit její kuchařku,protože nikdy by se na ni nemělo zapomenout! Díky téhle paní se začalo jíst zdravěji a naučila Ameriku vařit! Z její kuchařky si beru veeelkou inspiraci a proto Vám dnes uvařím recept z této úžasné! knihy. Přeložený do čj! :) Těšíte se? Já nesmírně moc!

BOEF  BOURGUIGNON 

(a'lá Julia Child)

_______________________________________________

Co potřebujete;

Maso je pro tento recept základ, volím hovězí přední - kližka

Hodně důležité je sehnat si dobré víno (mladé, červené) doporučuje se Chianti, nebo Sangvinoun, když nebudete mít dobré víno, jídlo nebude dobré, nebo-li ho můžete hodně zkazit. 

150g žampionů

150g cibulek (můžete použít i klasickou cibuli)

Olivový olej

 

1) Očištěné maso nakrájíme na kostky velké 5x5 a vysušíme je pomocí papírové utěrky. Proč? Julia Childová říká, že se lépe osmahne.

2) Na olivovém oleji osmahneme 4-5min. naše hovězí maso. Otáčejte ho, aby bylo pěkně se všech stran.

  • osmahlé maso vkládejte do kastrolu

3) Teď je čas udělat omáčku ve kterém se maso bude dusit, vezměte si pánev kde jste již osmahly maso a nalijte do něj 2/3 vína.

  • v pánvi máme tkz. výpek z masa a spolu s vínem to vytvoří skvělou chuť, ode dna to dobře promíchejte a poté ochuťte (bobkový list, sůl půl lžičky, pepř, česnek rozmačkaný čerstvý a přidejte ještě 1 lžičku tomatového protlaku-pyré, pokud se Vám bude zdát omáčka moc řídká zahustěte ji kouskem másla a mouky a promíchejte dobře metlou. :-)

4) Nyní vlijte omáčku na maso které máte v kastrolu a dejte do trouby na 325° na 2,5 hodiny.

_______________________________________________________________________________

 

Mezitím co se nám maso dělá v troubě, připravíme si žampiony a cibulky.

1) Žampiony

___________

očistíme, osušíme a nakrájíme na čtvrtky. Na olivovém oleji a trošce másla si orestujeme do světle hněda naše žampiony, Julia Child nemíchá houby ale spíše s nimi třese a prohazuje je. 

2) Cibulky

___________

Oloupeme, nařízneme u kořenu a dáme vařit spolu se solí a máslem po dobu 25.min.

 

Nakonec vyjmeme Boef z trouby a dáme ho na plotnu na minimální plamen, a přidáme k masu cibulky a houby, necháme 10min. spolu provařit a podáváme s vařenými brambory, a např. hrachovým salátem :-)

BON APETITE

 

 

 

 

 

 


Diskusní téma: Julia Child - Boef Bourguignon

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Anketa

Líbí se Vám nápad překládat Juliiny recepty?

Ano prosím, jste skvělá!
(5)
31%

Určitě ano, anglicky ani francouzky neumím
(3)
19%

Ano
(2)
13%

Ne
(4)
25%

Ano + komentář jaký recept si přeješ
(2)
13%

Celkový počet hlasů: 16