
Always be eager to practise hospitality
Cous-cous s grilovaným kuřecím steakem
Porce; 4 osoby
Čas přípravy; 35 min.
Ingredience
1 hrnek cous cous
1 paprika
česnek - prolisovaný
1 rajče
5OOg kuřecích prsou
barevný pepř, sůl
výpek z kuřecího
máslo
olivový olej
čerstvý tymián a rozmarýn
______________________________________________________________________________
- Začneme přípravou masa, maso odblaníme a očistíme. Jestli je moc silné prokrojíme a vytvoříme další steak. Poté okořeníme solí a přidáme barevný pepř, zalijeme trochou olivového oleje a přidáme najemno nasekaný rozmarýn. Necháme marinovat.
- Mezitím si připravíme cous cous. Je to ták jednoduché, ale přitom tak dobré. Nakrájíme si papriku, rajče a prolisujeme česnek. Na pánvy s olivovým olejem orestujeme. Dáme vařit vodu do konvice, kterou následně zalijeme osolený cous cous. Cous cous vsaje všechnu vobu do sebe, takže kdyby jste zalili cous cous vývarem nic se nestane. Nechte stát tak 10min. Poté vezmeme vidličku a jemně promícháme. Přidáme orestovanou zeleninu a je hotovo.
- Na plotnu dáme grilovací pánev. Necháme pořádně rozehřát, přidáme kapku olivového oleje, čerstvý tymián a rozmarýn. Položíme jednotlivé kousky na pánev. Neotáčejte první 3-4 minuty. Poté otočte a dejte rovnou do trouby vyhřáté na 180° tak na 10-15min. s oříškem másla.
- Po dopečení v troubě maso vyjmeme a na výpeku z masa uděláme šťávu. Šťávu vyrestujeme do tuku, popř. orestujeme mouku do potřebné barvy a přidáme do výpeku, vyrestujeme, necháme provařit a procedíme.
K tomuto grilovanému steaku se nejlépe hodí tmavá šťáva :-)
_______________________________________________________________________________________