
Always be eager to practise hospitality
Bramborovo-riccotové gnocci s parmazánovou pěnou
- 2 velké brambory
- riccota kelímek 200g
- 1 vejce
- polohrubá mouka dle potřeby
- bazalka čerstvá
- sůl, pepř
- olivový olej extra virgine
- smetana ke šlehání
- parmazám
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Postup;
Brambory dáme péct do trouby na 180°c na malém množství tuku, pečeme cca 25min. dokud nebudou brambory měkké.
Poté rozkrojíme v půlce vydlabeme a prolisujeme. Poté smícháme s riccotou, přidáme mouku dle potřeby a jedno vejce. Zpracujeme a poté vyválíme a nakrájíme pomoučněným nožem (nebude se lepit k těstu), vytvoříme gnocci, a dáme vařit do vroucí osolené vody. Až vyplavou na povrch necháme je ještě 2 minutky