
Always be eager to practise hospitality
Royal Cake
Tento Královský recept je inspirován mnou a jednou nejúžasnější kuchařkou světa. Proto Royal Cake - královský!
Tento recept jsem pro Vás přeložila, improvizovala a vzniklo toto! A společně si ho uvařme!
Co potřebujete;
2 hrnky jahod
1/2 lžička vanilky
špetka soli
1/4 hrnku šampanského
1/2 hrnku lískových oříšků (opečených)
2 hrnky nadrcených sušenek
1 1/4 hrnku cukru
1/2 hrnku rozpuštěného másla
1 1/4 zakysané smetany
1 1/4 mascarpone
1 1/4 smetany na šlehání
1 vanilkový lusk
3 lžičky ledové vody
1 želatina v prášku (červená)
Nejříve začneme polevou;
- Jahody dejte do robotu spolu se 2 lžičkami cukru, vanilkovou esencí a šampaňského. Zpracujte do hladka - pyré.
Přes noc dejte do ledničky, podle potřeby další den dochuťte cukrem a vanilkou.
Dále;
- Ze sušenek, oříšků a másla vypracujte tužší hmotu. Vyložte na plech pečící papír a prsteny tvořítek (kulaté) menší formy vyložte dno 3 lžícemi dno rozmačkaných sušenek a oříšků. Dejte odpočinout do lednice.
- Mezitím si připravíme krém - náplň do našich formiček.
- Připravte si vodní lázeň, mezitím co se nám voda ohřívá, ale nesmí bublat. připravíme si krém.
- Smíchejte mascarpone a zakysanou smetanu, vanilkový lusk a dobře promíchejte. Misku s krémem umístěte nad vodní lázeň a nechte zahřát..mezitím promíchávejte směs, ale teplota by neměla přesáhnout 150°C.
- Připravte si misku s ledovou vodou a ledem. Do ní vložte krém a nechte vychladit.
- Nakonec stačí připravit želatinu (podle návodu), malé množství asi 4 lžičky želatiny v prášku. Nechte trochu vychladnout a přimíchejte do směsi krému.
Poté naplňte krémem ztuhlé formičky vyplněné sušenkama a nechte 6 hodin v ledničce ztuhnout.
Přelijte dezert jahodovým pyré nahoře a podávejte!
Anketa
Jak se Vám líbí?
No úžasnej!
(5)
Super, ale moc složité na mě
(3)
Nelíbí se mi
(5)
Celkový počet hlasů: 13