Always be eager to practise hospitality


Royal Cake

Tento Královský recept je inspirován mnou a jednou nejúžasnější kuchařkou světa. Proto Royal Cake - královský!

Tento recept jsem pro Vás přeložila, improvizovala a vzniklo toto! A společně si ho uvařme!

Co potřebujete; 

2 hrnky jahod

1/2 lžička vanilky

špetka soli

1/4 hrnku šampanského

1/2 hrnku lískových oříšků (opečených)

2 hrnky nadrcených sušenek

1 1/4 hrnku cukru

1/2 hrnku rozpuštěného másla

1 1/4 zakysané smetany

1 1/4 mascarpone

1 1/4  smetany na šlehání

1 vanilkový lusk

3 lžičky ledové vody

1 želatina v prášku (červená)

Nejříve začneme polevou; 

  1. Jahody dejte do robotu spolu se 2 lžičkami cukru, vanilkovou esencí a šampaňského. Zpracujte do hladka - pyré.

Přes noc dejte do ledničky, podle potřeby další den dochuťte cukrem a vanilkou.

Dále;

  1. Ze sušenek, oříšků a másla vypracujte tužší hmotu. Vyložte na plech pečící papír a prsteny tvořítek (kulaté) menší formy vyložte dno 3 lžícemi dno rozmačkaných sušenek a oříšků. Dejte odpočinout do lednice.
  2. Mezitím si připravíme krém - náplň do našich formiček.
  3. Připravte si vodní lázeň, mezitím co se nám voda ohřívá, ale nesmí bublat. připravíme si krém.
  4. Smíchejte mascarpone a zakysanou smetanu, vanilkový lusk a dobře promíchejte. Misku s krémem umístěte nad vodní lázeň a nechte zahřát..mezitím promíchávejte směs, ale teplota by neměla přesáhnout 150°C. 
  5. Připravte si misku s ledovou vodou a ledem. Do ní vložte krém a nechte vychladit. 
  6. Nakonec stačí připravit želatinu (podle návodu), malé množství asi 4 lžičky želatiny v prášku. Nechte trochu vychladnout a přimíchejte do směsi krému.

Poté naplňte krémem ztuhlé formičky vyplněné sušenkama a nechte 6 hodin v ledničce ztuhnout.

Přelijte dezert jahodovým pyré nahoře a podávejte!

 

 

 


Anketa

Jak se Vám líbí?

No úžasnej!
(5)
38%

Super, ale moc složité na mě
(3)
23%

Nelíbí se mi
(5)
38%

Celkový počet hlasů: 13