
Always be eager to practise hospitality
Profiterole s mým broskvovým zabaglione
Profiterole se dělají z odpalovaného těsta tkz. pálené hmoty. Jde o to že svaříte vodu, mléko, sůl a máslo a poté přímícháváte za stálého míchání mouku, potom těsto přendám do jiné nádoby (aby rychleji zchladlo) a poté do zchladlé hmoty přimíchejte 4 vejce. Musí Vám vzniknout hladké těsto, které potom naplníte do zdobícího sáčku a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme malé kousky těsta ve tvaru kužele -
NEDĚLEJTE JE MOC VELKÉ VE TROUBĚ POCHOPITELNĚ NABYDOU TAK ABY JSTE NEMĚLI VĚNEČKY, nakonec prstem namočeným ve studené vodě stlačíme ukazováčkem vršky profiterolí, aby se při pečení nepřipálili.
a POZOR; troubu během pečení neotvíráme!!!!
Pečeme při 180°C 20-25 minut, zkrátka do zlatova
Na profiterole;
130ml mléka
400ml vody
špetka soli
70g másla
150g polohrubé mouky
4 vejce
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Broskvové zabaglione
1 zakysaná smetana
300g broskví
cukr krystal/moučka
vanilkový lusk
5 žloutků
Připravíme si světlý karamel a do toho položíme plátky broskví, přidáme skořici, vanilku a badyán. Až se nám chuť dostane do broskví rozmixujeme je do hladka, a propasírujeme a necháme vychladit. Do zchladlé směsi přimícháme zakysanou smetanu rozmíchanou s trochou moučkového cukru.
Nad párou vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Servíruji v hlubokém talíři, na dno dám broskvovou směs, položím profiterole a kolem nich dám zabaglione :-)
Proč jsem to tak udělala? Profiterole mají krásnou krémovou chuť, čistě se zabaglione by to nebylo ono, proto jsem ještě využila tu lehkou kyselost broskví a s krémovým zabaglione a profiterolemi to jde skvěle!
Klidně si to vyzkoušejte doma, ale tento recept je můj, jsem docela hrdá na to co jsem stvořila <3
Každopádně dobrou chuť! :-)