
Always be eager to practise hospitality
Lemon Meringue Pie
Tento dezert jsem viděla v US Masterchef a měli tento dezert udělat. Povedlo se to jednomu soutěžícímu z 5. Tak jsem si říkala co je na tom tak těžkého zkusím to taky. A vážně, technicky náročné to je, možná na úrovni lava cake-soufflé. Ale úspěšně jsem to zvládla! Jupí! Jinak další položku ze seznamu "Co chci uvařit" škrtám! Super :-) PS: jestli nemáte trpělivost tak ji rychle najděte, protože na tenhle dezert ji potřebujete".
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Teď už k receptu, lemon meringue pie se skláda se 3 částí
- Těsto
- Náplň
- Bílkový sníh
Začneme těstem protože musí nějakou dobu být v lednici.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
1) Těsto
200g hladké mouky
100g másla
1 lž. moučkového cukru
1 žloutek
Smíchejte suché přísady, promíchejte pak přidejte žloutek a máslo-trošku rozměklé. Vypracujte pevné těsto a zabalte do fresh folie a vložte do lednice na alespoň 40-60min.
Po dostatečném uležení těsta přijde na řadu těsto upéct, nejdříve si zvolte vhodnou formu. Já zvolila tuto;

takové ty vysoké formy na dorty bych ani nezkoušela, bílky se Vám přilepí a po upečení když budete chtít sundat formu půjde s tím i celý bílek.

Formu vymažeme máslem, vysypeme moukou a rozprostřeme rovnoměrně do formy a zatížíme těsto - pečíčí papír a něj dáme např. fazole. Dělá se to z toho důvodu aby se nám těsto nenafouklo. Pečeme při teplotě 180°c na 15min. po 15min. odstraníme pečící papír a fazole a pečeme dalších 15min., prostě do zlatova :-)
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
2) A mezitím si připravíme náplň;
100g cukru
2 lž. škrobu (solamyl)
Citronová šťáva ze 3 citronů , pomerančová šťáva 1 pomeranč, a kúra z obou citrusů
Sklenka vody
85g másla
3 žloutky
1 vejce celé
Začněme smícháním suchých ingrediencí jako je cukr a škrob. Poté promícháme a přidáme šťávu, a kúru z citronu a pomeranče. Přidáme ještě 1 sklenku vody a přivedeme k varu. Mícháme. Stáhneme z plotny. Poté přidáme do směsy máslo nakrájené na menší kostičky a mícháme, přidáme žloutky a vejce. Dejte na mírný plamen a neustále míchejte směs do zhoustnutí. Mějte trpělivost, vyplatí se to :-)
Poté zchladnlou směs nalijeme na již upečené těsto.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
3) Pak přichází na řadu Bílkový sníh;
4 bílky
200g cukru
2 lž. škrobu
Vyšlehejte 4 bílky a po lžících přidávejte 200g cukru zamíchané s 2 lžícemi škrobu, sníh musí být hodně tuhý proto přidáváme škrob :-)
Pak už stačí jen nanést na zchladlé těsto s náplní. Pečeme na 180°C po dobu 30 min. Sníh musí být pevný,zvrchu hezky zlatavě opečený a směs hotová, nesmí Vám vytékat.

Výsledek je úžasný, zkuste si to !!! :-)


Diskusní téma: Lemon Meringue Pie a komentáře
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.