
Always be eager to practise hospitality
Jahodový dort
Tento recept jsem vymyslela když jsem přemýšlela o tom, co bych mohla udělat jako zakončení perfektní večeře. Myslím si že večeře nebo oběd bez dezertu neni úplná. Přeci nejlepší nakonec se neříká nadarmo ne? :-)
Řekla jsem si, chce to nějakej úžasnej, s nádechem luxusu. A napadlo mě tohle :-)
Tenhle dort tvoří piškotový korpus, jak ho připravíte? Tady je recept;
4 vejce
80g polohrubé mouky
90g cukru
tuk na vymazání formy (máslo)
Nejříve si do misky oddělte bílky od žloutků. Z bílků vyšlehejte sníh.
- Jak poznáte správně vyšlehaný sníh? Když zvednete misku se sněhem nad hlavu a nespadne
Dále smíchejte v jiné misce a vyšlehejte nejprve žloutky a cukr a poté přidejte mouku. K této směsi přidejte již vyšlehaný sníh a pomocí stěrky zapracujte opatrně. Korpus se bude péct ve vyhřáté troubě na 190° 25-30 min, hezky do zlatova. Po upečení nechte vychladnout potom opatrně prořízněte v půlce cukrářským nožem (je na tohle nejlepší). Poté zakápněte trochou třešnové redukce, dodá tomu perfektní sladko-kyselou chuť.
A teď už jen zbývá udělat náplň:
1 zakysaná smetana
1 bílá čokoláda
450g jahod
Rozehřejeme čokoládu např. (vodní lázeň) a poté smíchejte se smetanou. Přidejte podle chuti ještě cukr a náplň je hotova! Jednoduchá ale senzační!
Namažte korpus.
Dále umyjte a nakrájejte jahody a vyskládejte je na namazanou část korpusu. Ať zaplní celý povrch!
A teď už se blížíme ke konci. Vršek korpusu namažte náplní a doprostřed udělejte čokoládovou květinu. Na ní položte celou jahodu a polijte ji bílou čokoládou.
Pak už stačí jen zbytek jahod přepůlit a naskládat je na horní korpus. Přelít čokoládou a máme hotovo. Některé jahůdky jsem namočila v polovině do čokolády, jiné jsem přelila čokoládou uplně
V kuchyni nejsou omezení! :-)
Anketa
Líbí se Vám tento dort ?
Ano, velice :-)
(5)
Ano je takový kreativní a plný chutí
(2)
Musím ho zkusit!
(7)
Neee
(3)
Celkový počet hlasů: 17