Always be eager to practise hospitality


Jahodový dort

Tento recept jsem vymyslela když jsem přemýšlela o tom, co bych mohla udělat jako zakončení perfektní večeře. Myslím si že večeře nebo oběd bez dezertu neni úplná. Přeci nejlepší nakonec se neříká nadarmo ne? :-)

Řekla jsem si, chce to nějakej úžasnej, s nádechem luxusu. A napadlo mě tohle :-)

Tenhle dort tvoří piškotový korpus, jak ho připravíte? Tady je recept;

4 vejce

80g polohrubé mouky

90g cukru

tuk na vymazání formy (máslo)

 

Nejříve si do misky oddělte bílky od žloutků. Z bílků vyšlehejte sníh.

  • Jak poznáte správně vyšlehaný sníh? Když zvednete misku se sněhem nad hlavu a nespadne

Dále smíchejte v jiné misce a vyšlehejte nejprve žloutky a cukr a poté přidejte mouku. K této směsi přidejte již vyšlehaný sníh a pomocí stěrky zapracujte opatrně. Korpus se bude péct ve vyhřáté troubě na 190° 25-30 min, hezky do zlatova. Po upečení nechte vychladnout potom opatrně prořízněte v půlce cukrářským nožem (je na tohle nejlepší). Poté zakápněte trochou třešnové redukce, dodá tomu perfektní sladko-kyselou chuť.

 

A teď už jen zbývá udělat náplň: 

1 zakysaná smetana

1 bílá čokoláda

450g jahod

 

Rozehřejeme čokoládu např. (vodní lázeň) a poté smíchejte se smetanou. Přidejte podle chuti ještě cukr a náplň je hotova! Jednoduchá ale senzační!

Namažte korpus.

Dále umyjte a nakrájejte jahody a vyskládejte je na namazanou část korpusu. Ať zaplní celý povrch! 

A teď už se blížíme ke konci. Vršek korpusu namažte náplní a doprostřed udělejte čokoládovou květinu. Na ní položte celou jahodu a polijte ji bílou čokoládou.

Pak už stačí jen zbytek jahod přepůlit a naskládat je na horní korpus. Přelít čokoládou a máme hotovo. Některé jahůdky jsem namočila v polovině do čokolády, jiné jsem přelila čokoládou uplně 

V kuchyni nejsou omezení! :-)

 

 

 

 

 

 

 


Anketa

Líbí se Vám tento dort ?

Ano, velice :-)
(5)
29%

Ano je takový kreativní a plný chutí
(2)
12%

Musím ho zkusit!
(7)
41%

Neee
(3)
18%

Celkový počet hlasů: 17