
Always be eager to practise hospitality
Jablečný dort Ericcota - (Apple Tart)
Tento recept vznikl jednoduše z mé chutí. Miluji riccotu, jablka, mléko a své jméno (to je vtip) proto jsem ho nazvala Ericcota.
O tento neuvěřitelný jemný, nadýchaný a krémovo-jablečný recept se s Vámi podělím.
Co budete potřebovat ?
150g riccoty
4-5 jablek
2-3 dcl mléka
2 lžičky kypřícího prášku
5 vrchovatých lžic hladké mouky
3 vejce
a 2 necelé hrnky cukru krupice
- Nejříve ušlehejte žlotky, poté přidejte cukr, kypřící prášek a mouku. Přidejte riccotu a jemně stěrkou vmíchejte, přilijte mléko a promíchejte.
- Dále oloupaná jablka nakrájejte na tenké půl-plátky. Opatrně je vmíchejte do směsi a pár nakrájených plátků si nechte na ozdobu na vrch dortu :-)
Dejte do trouby vyhřáté na 200°C a pečte při teplotě 190° po dobu 40-42 minut. :-)
Bon Apetite! :-)
Anketa
Co na tento Ericca-dortík říkáte?
Skvělý!
(2)
Upeču ho!
(3)
Nebudu ho péct!
(3)
Celkový počet hlasů: 8