Always be eager to practise hospitality


Jablečný dort Ericcota - (Apple Tart)

 

 

 

Tento recept vznikl jednoduše z mé chutí. Miluji riccotu, jablka, mléko a své jméno (to je vtip) proto jsem ho nazvala Ericcota.

O tento neuvěřitelný jemný, nadýchaný a krémovo-jablečný recept se s Vámi podělím.

 

Co budete potřebovat ? 

150g riccoty

4-5 jablek

2-3 dcl mléka

2 lžičky kypřícího prášku

5 vrchovatých lžic hladké mouky

3 vejce 

a 2 necelé hrnky cukru krupice

  1. Nejříve ušlehejte žlotky, poté přidejte cukr, kypřící prášek a mouku. Přidejte riccotu a jemně stěrkou vmíchejte, přilijte mléko a promíchejte. 
  2. Dále oloupaná jablka nakrájejte na tenké půl-plátky. Opatrně je vmíchejte do směsi a pár nakrájených plátků si nechte na ozdobu na vrch dortu :-)

 

Dejte do trouby vyhřáté na 200°C a pečte při teplotě 190° po dobu 40-42 minut. :-)

Bon Apetite! :-)

 


Anketa

Co na tento Ericca-dortík říkáte?

Skvělý!
(2)
25%

Upeču ho!
(3)
38%

Nebudu ho péct!
(3)
38%

Celkový počet hlasů: 8



Tvorba webových stránek zdarma Webnode