
Always be eager to practise hospitality
Nejlepší a Nejsložitější DEZERTY
1. Suflé - Soufflé
Tento recept je hodně složitý na přípravu, stále ho nedokáží udělat ti nejlepší šéfkuchaři a kuchaři z celého světa.
Je Veleznámý a naprosto úžasný, je to jeden z nejdokonalejších dezertů vůbec. Základní vlastností je, že při pečení násobí svůj objem a stává se lehkým – plným vzduchových bublinek. Peče se v kulatých zapékacích miskách, ze kterých krásně vyčuhuje. Může se dělat na sladko i na slano. Vždy se však skládá ze dvou složek.
Dodat suflé chuť, a zároveň dodat potřebnou "motor" používá se často; Sníh z bílků.
Dále záleží na tom, jestli uděláte suflé s nižší báží nebo vyšší. Hustota je důležitá, i konzistence.
- Může být s tekutým středem anebo se suchým středem
Stupeň propečení má také vliv na to, jak dlouho vydrží soufflé postát. Většina šuflátek začíná padat od 1 do 5 minut od vytažení z trouby. Musít se tedy servírovat rychle.
Anketa
Dělali jste už někdy souffle?
Ano, a už mi konečně vyšlo
(12)
Pořád to zkouším, ale nedaří se mi
(13)
Chci to vyzkoušet
(15)
Ne nedělal/a
(13)
Celkový počet hlasů: 53