Always be eager to practise hospitality


Nejlepší a Nejsložitější DEZERTY

1. Suflé - Soufflé

Tento recept je hodně složitý na přípravu, stále ho nedokáží udělat ti nejlepší šéfkuchaři a kuchaři z celého světa.

Je Veleznámý a naprosto úžasný, je to jeden z nejdokonalejších dezertů vůbec. Základní vlastností je, že při pečení násobí svůj objem a stává se lehkým – plným vzduchových bublinek. Peče se v kulatých zapékacích miskách, ze kterých krásně vyčuhuje. Může se dělat na sladko i na slano. Vždy se však skládá ze dvou složek.

Dodat suflé chuť, a zároveň dodat potřebnou "motor" používá se často; Sníh z bílků.

Dále záleží na tom, jestli uděláte suflé s nižší báží nebo vyšší. Hustota je důležitá, i konzistence.

  • Může být s tekutým středem anebo se suchým středem

Stupeň propečení má také vliv na to, jak dlouho vydrží soufflé postát. Většina šuflátek začíná padat od 1 do 5 minut od vytažení z trouby. Musít se tedy servírovat rychle.


Anketa

Dělali jste už někdy souffle?

Ano, a už mi konečně vyšlo
(12)
23%

Pořád to zkouším, ale nedaří se mi
(13)
25%

Chci to vyzkoušet
(15)
28%

Ne nedělal/a
(13)
25%

Celkový počet hlasů: 53



Vytvořte si webové stránky zdarma! Webnode