
Always be eager to practise hospitality
Francouzké Millefeuille s krémem a meruňkami
Tento skvělý Francouzký zákusek jsem našla teprve nedávno, jen co jsem viděla křupavost těsta spojenou s jemným lehkým krémem.. mňam! Měla jsem na to okamžitě chuť! A zde máte ten nejlepší recept ! :-)
Potřebujete;
- listové těsto (okolo 300g)
- 1 smetana na šlehání
- 125g cukru moučka
1.Troubu předehřejeme na 200°C a mezitím si vezměte listové těsto a rozválejte těsto ho co nejtenší možnou vrstvu. Vytvoříme obdélníky o velikosti 27x30cm. Poté pocukrujte moučkovým cukrem a dejte do ledničky na 20min. Z lednice to přendejte na plech vyložený pečíčím papírem a dejte péct na 5 min. Po 5 minutách vyndejte z trouby a znovu pocukrujte a pečte do zlatova. POZOR těsto vám po chvilce může zkaramelizovat a vzniknout z něj tvrdá cihlička :-D
2.Pak už stačí jen udělat krém. Smetanu na šlehání vyšlehejte a přidejte 2-3 lžičky moučkového cukru a 4 lžíce meruňkové štávy. Dodá tomu lehkou sladkost.
3.Poté si vezměte plnící sáček a naplňte ho krémem. Po stranách udělejte tečky z krému na již upečené listové těsto. Prostředek nechte. Vezměte si další kousek a stranou kde se těsto peklo dejte doprostřed krém, krásně do sebe zapadnou a budou držet :-)