Always be eager to practise hospitality
Crěpes Suzzete
(4 porce)
Palačinkové těsto;
400ml mléka
2 lžíce smetany
2 vejce
125g hladké mouky
1 lžička moučkového cukru
Na omáčku;
2 pomeranče (kůra, šťáva, plátky)
125g cukru krystal
50g másla
Kůra z 1.5 pomeranče
Pomerančová štáva
3-4 lžíce vody
1. Začněme těstem, vejce rozšleháme v mléce, do směsi pomalu přisypávejte mouku s cukrem. Nemělo by to mít řídkou konzistenci, takže kdyštak přisypte trocha mouky. Mělo by těsto být hladké. Nechte odpočívat a mezitím si uděláme omáčku.
2. Na omáčku si připravte středně velký hrnec, dejte do něj 3-4 lžíce vody a 125g cukru. Vařte na mírném plameni, občas promíchejte, až se v něm začnou tvořit bublinky přidejte šťávu z 1 pomeranče a kůru. Z toho druhého pomeranče udělejte tak 8 tenkých plátků a zbytek vymačkejte do omáčky :-)
Jestli máte při ruce alkohol oflambujte palačinku a poté ji složte čtvrtinku. :-)
Diskusní téma: Crěpes Suzzete
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.