Always be eager to practise hospitality


Crěpes Suzzete

(4 porce)

Palačinkové těsto;

400ml mléka

2 lžíce smetany

2 vejce

125g hladké mouky

1 lžička moučkového cukru

Na omáčku;

2 pomeranče (kůra, šťáva, plátky)

125g cukru krystal

50g másla

Kůra z 1.5 pomeranče

Pomerančová štáva

3-4 lžíce vody

 

1. Začněme těstem, vejce rozšleháme v mléce, do směsi pomalu přisypávejte mouku s cukrem. Nemělo by to mít řídkou konzistenci, takže kdyštak přisypte trocha mouky. Mělo by těsto být hladké. Nechte odpočívat a mezitím si uděláme omáčku.

2. Na omáčku si připravte středně velký hrnec, dejte do něj 3-4 lžíce vody a 125g cukru. Vařte na mírném plameni, občas promíchejte, až se v něm začnou tvořit bublinky přidejte šťávu z 1 pomeranče a kůru. Z toho druhého pomeranče udělejte tak 8 tenkých plátků a zbytek vymačkejte do omáčky :-)

Jestli máte při ruce alkohol oflambujte palačinku a poté ji složte čtvrtinku. :-)

 

 


Diskusní téma: Crěpes Suzzete

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.