
Always be eager to practise hospitality
Ústřice
Dnes 31.1. jsem pracovala s ústřícemi.
Jsou to vlastně takové mušličky ve kterých je maso, některé produkují i perly jak víme :)
Byla to Ústříce Jedlá
Otevírání.. jak na to?
1) Vezměte si nějaký hadřík nebo speciální rukavice, aby jste se ubránili říznutí
2) Dále potřebujeme speciální nožík, kterým budeme ústříce otevírat.. vypadá takto >
3) Já osobně to otevírám tím způsobem že mám mušli opřenou o stůl a nůž zabodnu do zadní části a opatrně najdu bod, ve kterém najdu takové měkčí místo.
Když to místo najdete, musíte zatlačit a zatlačit. Nesmíte to to páčit!
Pak už to půjde lehce, pak objedete celou mušli kolem dokola, protože má na sobě zachycené svaly a máte otevřenou mušli., Zbydou Vám 2 části z mušle.. v jedné je maso i s vodou a to je to, co se konzumuje :)