
Always be eager to practise hospitality
Roast Beef
Roast Beef je jedno z nejdelikátnějších mas které jsem kdy jedla. Maso je růžové záměrně.. říkáme tomu že maso je dělané po "anglicku", tedy do růžova. Není na tom NIC nezdravého, je to pouze pro labužníky :-)
Na povrchu krusta která je pěkně propečená uvnitř je maso růžové.
Skvělý roast-beef se dělá z hovězího masa zadního - roštěná.
Maso se nejprve odblaní, očistí a vetře se do něj koření - sůl, pepř, hořčice, olivový olej a česnek.
Sváže se a na rozpálené pánvi se osmahne skoro do spálení.
DŮLEŽITÁ INFORMACE:
u každého receptu máte vždy napsanou dobu pečení vaření atd. U tohoto receptu však žádná doba pečení nebude nikdy uvedena.
Proč?
Protože maso pečeme pomocí speciální jehly kterou když vpíchneme do masa zjistíme teplotu. Až maso dosáhne teploty 56°C maso můžeme vyjmout. Tento roast-beef lze dělat i doma. Jen je za potřebí mít pomocnou jehlu, která Vám řekne až maso dosáhne této teploty.
Maso jsem pekla na 84°C po 15 minutách jsem přidala teplotu na 90° a pekla přibližně 45min. Je to zcela individuální, tento pokrm obvykle peču v konventomatu kde mám jehlu :-)
A teď zpět k receptu: :-)
Maso máme okořeněné, osmahnuté a teď už jen staří ho dát do pekáče a hlídat teplotu masa :-)
Výsledek je VŽDY fenomenální ! Mohu doporučit pepřovou omáčku, je skvělá a vážně se k tomu moc hodí! :-)