Always be eager to practise hospitality


Poctivý kynutý houskový knedlík

Knedlík uvaříte buď z hrubé anebo polohrubé mouky. Houskový knedlík je záležitost čech. Takže jinde ve světe nenajdete houskový knedlík, jen karlovarský.
 
Na 1kg hrubé mouky přijde 1 špetka soli, kterou dobře promícháte v mouce, 1 vejce, 1 rohlík, půl kostky droždí, 500ml vlažního mléka. Když budete chtít dělat knedlíky na popozítří anebo je děláte tak 4 dny předem udělejte je z vody, budou chutnější než z mléka, protože po mléku potom nakysnou a nejsou tak dobré.
 
Takže knedlíky z mléka jsou určitě chutnější, ale určitou dobu. Knedlíky vaříme v hodně dobře osolené vodě, po uvaření 18-20min. se musí propíchat jinak se srazí.
 
Propracované těsto pozáteak, že je NELEPÍ na stěny. Až nakonec přidáme pokrájený rohlík. 30-60 min. Necháme nkynout. Poté si těsto rozdělíte na části, uděláte z nich bochánky a necháte opět nakynout. Poté vyválíte a uvaříte viz nahoře :-)