
Always be eager to practise hospitality
Foodstyling 3
Tento článek je opět věnovaný foodtylingu, když už víte co znamená foodstyling zkusme popřemýšlet o nádobí na kterém podáváme pokrmy :-)
Vždy když si koupím nějaký nový kousek nádobí, anebo cokoliv do kuchyně mám z toho obrovnskou radost a přemýšlím nad tím, jaké má široké využití! :-) PS: věci do kuchyně kupuji častěji než jakékoliv oblečení :-D
Proč přemýšlet nad talířem, jeho rozměrem a barvou?
Protože jíme i očima jak je známo, tak proč nevyzkoušet nějaký neobyčejný způsob servírování dezrtů a ostatních chodů :-) Kreativitě se meze nekladou, polévka nemusí být nutně podávána v hlubokém talíři anebo bujon šálku, talíře a jejich barva by měla pokrm zvýraznovat a doplňovat, nikoli naopak.
- Kulatý talír se používá asi nejčastěji, bohužel nemá takové možnosti a prostor na ozdobení pokrmu, ale taky to jde stačí si jen představit kde by co mělo být, zapojte trochu kreativity :-) Čím větší tím lepší, mělký talíř pěkně orámuje pokrm.
- Nejrůznější tvary
vypadá velice efektně a moderně
Sklenky a pohárky
Sklenice a skleněné nádoby jsou úžasné v tom, že jídlo v nich vypadá efektně, navíc jdou vidět jednotlivé vrstvy zejména když jsou barevně odlišeny :-)
Listy a kornoutky
Doporučuji např. listy banánovníku, vypadá to stylově a velice exoticky, oceníte hlavně při větších akcích.
Hranaté nebo oválné talíře
Krásně vyniknou jednoduše naaranžované pokrmy, především dezerty. Když přidáte malý omáčník bude to perfektní :-)
komentáře
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.