
Always be eager to practise hospitality
Foodstyling 2
Když se podíváte na tyto dvě fotografie vidíte jeden a ten samý dezert, karamelové ozdoby, glazé z jahod a granátového jablka.
Každý je ale jinak odprezentován. Vlevo drží ovoce karamelovou ozdobu, vpravo je ovoce uvnitř karamelové ozdoby.
A o tomhle je foodstyling, stejné suroviny ale v jiném provedení. Kdyby 10 lidí dostalo stejné suroviny na dezert anebo jiný pokrm, aby připravili a odprezentovali jídlo. Všech 10 to udělá jiným způsobem, každý má jiný nápad, jiné chutě, jiný smysl pro servírování. Hodně lidí se ptá jak se foodstyling naučí. Foodstyling se nenaučíte, jen musíte pořád zkoušet a zkoušet a zkoušet. Po nějaké době už budete vědět, "tenhle talíř se sem hodí, ty barvy k sobě dobře ladí, chutě k sobě pasují". Já se taky učím, dříve mé dezerty byly moc jednoduché, na foodstyling jsem ani nepomyslela. Ale když vezmete něco obyčejného třeba takovou Panna Cotu a uděláte tam nějakou drobnou ozdobu uvidíte že hosté budou nadšeni
:-)