
Always be eager to practise hospitality
Foodstyling
Všude jsem hledala něco o tomto tématu, ale nemohla jsem nic najít, pod slovem "foodstyling" jsem pouze našla jak správně fotit jídlo, jaké talíře používat, jaké barvy, jaké světlo je vhodné.. nebo-li vše co se týče fotografování.
A tu důležitější část nechali kde? Kdo to jídlo uvařil, jak impozantně ho nandal na talíř podle moderní gastronomie to vynechali.
Pátrala jsem dál.
Až jsem nakonec narazila na jednu úžasnou knihu! Zahrnuje jak aranžovat jídlo na talíř podle moderní gastronomie, jaké ozdoby a vychytávky se dají z jídla udělat. Nadchla jsem se pro to!
Není to tak dávno se se jídlo nandavalo na talíř tímhle způsobem. Škrobovina na 10.hodiny, maso na 2.hodiny a zelenina na 6.hodinu.
Z TOHO ŠÍLÍM!!!
Strašně zastaralé, a hlavně tenhle "předpis" jak nandavat jídlo bralo mnoha kuchařům fantazii a byli omezeni tím, jak má jídlo vypadat.
Foodstyling je vlastně konečná prezentace jídla! Pro ukázku! :-)
Čokoládové Mousse s omáčkou z kaštanů s vanilkovou zmrzzlinou s karamelovým pískem a karamelovou křupinkou.
Vypadá to fantasticky, že?
A pár takových technik Vás naučím!
Anketa
Chcete tu mít techniky Foodstylingu?
Ano, mooc!
(11)
Ano a nejvíc bych chtěl/a (pište do komentářů)
(4)
Ovocné ozdoby
(3)
Bylinkové ozdoby
(4)
Celkový počet hlasů: 41
Diskusní téma: Foodstyling
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.