
Always be eager to practise hospitality
Jak na DOMÁCÍ CHLÉB
(takový aby se Vám vždy povedl a byl prostě skvělý! )
Hodně lidí si myslí že bez pekárny domácí chléb neupečou. Ale jsou na omylu, naše babičky taky neměli roboty a pekárny a přesto pekli úžasné chleby!
Základem každého chleba je samozřejmě MOUKA! Čím více lepku mouka obsahuje tím lépe, alespoň to tak platí při pečení chleba.
1. RADA
bude, nekupujte obyčejnou mouku kupte tkz. mouku chlebovou hodně dobré recenze jsem slyšela o této mouce, jmenuje se babiččina volba a používají ji i v PRAKULU co jsem slyšela :-)
Anebo si pořiďte mouku celozrnnou, která je dobrá na střeva a je samozřejmě zdravější.
2. RADA
Mouku vždy prosévejte. Těsto se lépe nakypří a každopádně to funguje!
Dalším 3.krokem je droždí. Používá se sušené, čerstvé (půl kostky na půl kila mouky).
4. RADA
Nespěchejte! Těsto bude kynout minimálně 3 hodiny, takže není třeba spěchat. Doba kynutí se lidí podle použitých surovin jako je droždí a mouka.
Každopádně již brzy bude recept na Italské pečivo - Ciabatta a Focaccia ! :-)
Těšte se!