Always be eager to practise hospitality


Míchaná vejce - škola vaření

Většina lidí ani neví, že vejce připravují špatně. Vejce je základ, bez vajec v kuchyni se neobejdu jako bez nožů a rondonu.

Pár užitečných rad před tím, než si uděláte míchaná vejce.

1. Rada zní; dobře a řádné je našlehejte

2. Dochucujte je těstně před tím než je dáte na pánev

3. Zvolte si správný materiál (teflonová pánev např.), anebo alespoň pánev dobře vymažte máslem.

  • Míchaná vejce by měla být krémová a hustá. NE seschlá.
  • Tyto míchaná vejce se vaří ve vodní lázni, nikoliv na prudkém ohni na pánvy.

 

Co budete potřebovat;

2 osoby

6 velkých vajec

3 lžíce vychlazeného másla

sůl a pepř

2 jarní cibulky

čerstvý chléb k tomu

Připravte si vodní horkou lázneň- avšak by v hrnci nemělo uplně vřít. Vejce dobře našlehejte a přidejte polovinu másla. A ve vodní lázni míchejte 2-3 minuty. Směs zhoustne a zůstane krémová. Nenechte je moc dlouho, nebo budou vysušená.

Podávejte s kopečkem cream fraiche a čerstvě nasekanou jarní cubulkou.

 

 


Anketa

Chcete více receptů od Zdeňka Pohlreicha?

Ano, určitě myslím si že to je průkopník české gastronomie
(1)
33%

Ano
(1)
33%

Ne
(1)
33%

Celkový počet hlasů: 3