
Always be eager to practise hospitality
Míchaná vejce - škola vaření
Většina lidí ani neví, že vejce připravují špatně. Vejce je základ, bez vajec v kuchyni se neobejdu jako bez nožů a rondonu.
Pár užitečných rad před tím, než si uděláte míchaná vejce.
1. Rada zní; dobře a řádné je našlehejte
2. Dochucujte je těstně před tím než je dáte na pánev
3. Zvolte si správný materiál (teflonová pánev např.), anebo alespoň pánev dobře vymažte máslem.
- Míchaná vejce by měla být krémová a hustá. NE seschlá.
- Tyto míchaná vejce se vaří ve vodní lázni, nikoliv na prudkém ohni na pánvy.
Co budete potřebovat;
2 osoby
6 velkých vajec
3 lžíce vychlazeného másla
sůl a pepř
2 jarní cibulky
čerstvý chléb k tomu
Připravte si vodní horkou lázneň- avšak by v hrnci nemělo uplně vřít. Vejce dobře našlehejte a přidejte polovinu másla. A ve vodní lázni míchejte 2-3 minuty. Směs zhoustne a zůstane krémová. Nenechte je moc dlouho, nebo budou vysušená.
Podávejte s kopečkem cream fraiche a čerstvě nasekanou jarní cubulkou.
Anketa
Chcete více receptů od Zdeňka Pohlreicha?
Ano, určitě myslím si že to je průkopník české gastronomie
(1)
Ano
(1)
Ne
(1)
Celkový počet hlasů: 3