Always be eager to practise hospitality


Těstoviny - PASTA - poznávejme spolu (PLNĚNÉ)

Těstoviny se vyrábí z nekynutého a chemicky nekypřeného těsta.

Připravují se zejména z pšenice a pitné vody + přídavných látek k jejich (obarvení nebo ochucení).

Těstoviny se doporučují vařit ve vroucí osolené vodě.

Rozlišujeme na; vaječné, bezvaječné, celozrnné, domácí a jiné.

 

!!!Nepodávají se nikdy suché vždy musejí být něčem ponořeny tyto těstoviny všeobecně! (Např. bešamel, masové omáčky, smetana, máslo)!!!!!!

 

  • Plněné

Tortelliny:

těstovinové taštičky ve tvaru prstýnku, ve kterých se skrývá maso nebo sýrová náplň. V podobě kroužku neboli prstýnku s různými náplněmi pocházející z italské provincie Bologna. Vybrat si můžete tortellini s náplní masovou, sýrovou, houbovou, ricotta/špenát nebo ravioli (taštičky) s masovou náplní.

 

Canneloni:

 Závitky z nudlového těsta plněné různými náplněmi. Jsou to těstoviny ve tvaru dutého válečku, které se plní většinou sýrem, ricottou, špenátem nebo mletým masem a zapékají se v troubě s bešamelovou nebo rajčatovou omáčkou. Nevyžadují předvaření a jsou cca 8 - 10 cm dlouhé a mají průměr cca 2 cm.

 

 

Ravioli:

Jsou to těstovinové taštičky ve tvaru čtverečků. S náplní masovou, sýrovou, hříbkovou či ricotta/špenát.

 

 

Díky tortellini

Cappeletti:

Plněné těstoviny ve tvaru malých kloboučků.

Tradičně se povádají v bujonu, polévce a jsou opět plněné masem.

 

 

 

 


Kontaktujte nás