Always be eager to practise hospitality
Těstoviny - PASTA - poznávejme spolu (PLNĚNÉ)
Těstoviny se vyrábí z nekynutého a chemicky nekypřeného těsta.
Připravují se zejména z pšenice a pitné vody + přídavných látek k jejich (obarvení nebo ochucení).
Těstoviny se doporučují vařit ve vroucí osolené vodě.
Rozlišujeme na; vaječné, bezvaječné, celozrnné, domácí a jiné.
!!!Nepodávají se nikdy suché vždy musejí být něčem ponořeny tyto těstoviny všeobecně! (Např. bešamel, masové omáčky, smetana, máslo)!!!!!!
- Plněné
Tortelliny:
těstovinové taštičky ve tvaru prstýnku, ve kterých se skrývá maso nebo sýrová náplň. V podobě kroužku neboli prstýnku s různými náplněmi pocházející z italské provincie Bologna. Vybrat si můžete tortellini s náplní masovou, sýrovou, houbovou, ricotta/špenát nebo ravioli (taštičky) s masovou náplní.
Canneloni:
Závitky z nudlového těsta plněné různými náplněmi. Jsou to těstoviny ve tvaru dutého válečku, které se plní většinou sýrem, ricottou, špenátem nebo mletým masem a zapékají se v troubě s bešamelovou nebo rajčatovou omáčkou. Nevyžadují předvaření a jsou cca 8 - 10 cm dlouhé a mají průměr cca 2 cm.
Ravioli:
Jsou to těstovinové taštičky ve tvaru čtverečků. S náplní masovou, sýrovou, hříbkovou či ricotta/špenát.
Cappeletti:
Plněné těstoviny ve tvaru malých kloboučků.
Tradičně se povádají v bujonu, polévce a jsou opět plněné masem.