Always be eager to practise hospitality
Sója
Určitě jste už slyšeli pojem "sója". Ze všeho nejdřív Vám vysvětlím, co to je.
Je to vlastně luštenina s vysokým obsahem proteinů (bílkovin).
Soju si může dát opravdu kdokoliv, je vynikající náhražkou masa (má dokonce i takovou chuť).
Má vysoký obsah bílkovin, tak vysoký, že si díky ní vegetariáni velmi často nahrazují maso. Navíc na rozdíl od masa neobsahuje cholesterol, takže nepoškozuje cévy ani slinivku. Také obsahuje hodně vitaminu a minerálů: železa, draslíku a vápníku, plus vitaminy skupiny B, které mají pozitivní vliv na nervy. A také obsahuje řadu rostlinných estrogenů, tedy v podstatě fyto-hormonů, což je prospěšné zejména pro ženy v menopauze.
Ze sóji se zpracovává; sójové mléko, maso a tofu. Sója je velice oblíbenou surovinou Asijské kuchyně.
Dnes budu z tohoto oDnes budu z tohoto sójového masa dělat rissoto :-) Vaříme ho už celá léta, je to jednoduché a plné chutí! :-)
Anketa
Jedli jste už někdy jedli sójové maso?
Ano, a je to vynikající! Mám to raději než maso
(2)
Zkusím to!
(2)
Ne, protože to neumím připravovat.
(2)
Ne, škoda
(1)
Celkový počet hlasů: 9